SVI VOLE BRZINU

Formula sada popularnija nego na HTV-u

03.08.2011 u 12:37

Bionic
Reading

Prema rezultatima ispitivanja gledanosti, koje je na uzorku od tri regionalne televizije provela agencija AGB Nielsen, utrku Formule 1 u Mađarskoj gledalo je 103.567 gledatelja. Budući da utrke F1 u Hrvatskoj prenosi ukupno 10 regionalnih televizija, procjenjuje se da je prijenos iz Hungaroringa gledalo više od 250 tisuća Hrvata

Usporedbe radi, lani je Veliku nagradu Mađarske na HRT-u 2 pratilo oko 214 tisuća gledatelja. Ispitivanje gledanosti utrke Formule 1 u Mađarskoj AGB Nielsena pokrilo je četvrtinu teritorija Hrvatske. Za vrijeme prijenosa nedjeljne utrke u zagrebačkoj regiji, Nezavisna televizija bila je treća po gledanosti sa 39.954 gledatelja, dok je prvo mjesto zauzeo HRT 1 (45.132 gledatelja), a drugo RTL (40.556 gledatelja).

Tim rezultatom potvrđen je uspjeh koncepta prijenosa utrka Formule na regionalnim televizijama, s obzirom na to da se bilježi konstantan rast gledatelja. To pokazuje da se na domaćem medijskom tržištu moguće nadmetati s dominantnim nacionalnim televizijskim koncesionarima inovacijom, kreativnošću i kvalitetom.

'Brojke su odlične i jako smo zadovoljni postignutim. Krenuvši s projektom, susreli smo se s brojnim izazovima koje smo uspješno nadvladali. Prvu poslovnu godinu okončat ćemo bolje od planiranog. Projekt je osiguran tehnički i financijski te s partnerima i sponzorima pregovaramo već za iduću sezonu. Da smo na pravom putu, pokazuju nam stotine e-mailova gledatelja koji su jako zadovoljni konceptom prijenosa utrka', kazao je direktor Kreator grupe Davorin Štetner, vlasnik ekskluzivnog prava prijenosa utrka Formule 1 u Hrvatskoj do 2014.