zandvoort domaćin eliti

Formula 1 se zbog Verstappena vraća na zastarjelu stazu: Hoće li utrka u Nizozemskoj biti najopasnija?

14.05.2019 u 12:20

Bionic
Reading

Formula 1 se vraća na legendarnu stazu Zandvoort sljedeće sezone, 35 godina nakon što je na tom mjestu vožena zadnja VN Nizozemske 1985. godine, objavili su u utorak organizatori.

Ludnica oko Maxa Verstappena učinila je svoje. Velika navijačka skupina prati mladog vozača Red Bulla i na 'gostovanjima' po cijeloj Europi, a od sljedeće sezone imat će priliku bodriti svog ljubimca na domaćem terenu.

Naime, organizatori Formule 1 potvrdili su kako će sljedeće sezone uz novu utrku u Vijetnamu i Nizozemska dobiti svoju Veliku nagradu, prvi put nakon punih 35 godina.

Iako je staza Assen možda i popularnija te je bez nje MotoGP nezamisliv, Formula 1 ipak će se voziti u Zandwoortu koji je ugostio i prethodna izdanja elitnog automobilističkog natjecanja.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

'Od početka našeg mandata u Formuli 1 govorimo da želimo utrke na novim mjestima, ali želimo i poštivati povijest tog sporta u Europi', izjavio je Chase Carey, predstavnik američkih vlasnika elitnog automobilističkog natjecanja.

Zandvoort je bio domaćin trideset utrka Formule 1 od 1952. do 1985. godine. Jim Clark je pobijedio četiri puta, Jackie Stewart i Niki Lauda triput.

Staza nije dosad pretjerano uspješno renovirana, a Max Verstappen ju je iskušao prošle sezone i djeluje kao da ne zadovoljava ni minimalne sigurnosne zahtjeve Formule 1. No, organizatori su obećali da će se to promijeniti u sljedećih godinu dana...

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube