kraj za interlagos

Formula 1 izgubila jednu od svojih najuzbudljivijih staza: Vettel u šoku...

10.05.2019 u 09:59

Bionic
Reading

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro izjavio je kako će se sljedeće godine Velika nagrada Brazila umjesto u Sao Paulu voziti na novoj stazi u Riju…

Kišna utrka na Interlagosu prije tri godine, u kojoj je Max Verstappen briljirao u teškim uvjetima jedna je od najboljih kojima smo svjedočili u posljednjem desetljeću, no u budućnosti ćemo ostati bez ove legendarne staze, a Formula 1 se seli u Rio.

  • +14
Formula 1, VN Brazila, 2017. Izvor: Reuters / Autor: UESLEI MARCELINO

'Vodstvo Formule 1 odlučilo je zadržati Veliku nagradu Brazila, ali Sao Paulo je postao nepraktičan zbog državne financijske potpore i duga koji postoji. Nova staza bit će izrađena u sljedećih šest ili sedam mjeseci. Hotelijeri će biti sretni, lokalna ekonomija također i dobit ćemo šest ili sedam novih tisuća radnih zvijezda. Bit će to dobro i za Rio i za Brazil,' najavio je predsjednik Brazila Jair Bolsonaro.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Na Interlagosu su se utrke održavale redovito od 1990. godine, a u prethodna dva desetljeća izmjenjivala se kao lokalcija VN Brazila s Jacarepaguom. Vidjeli smo mnogo sjajnih utrka, a nezaboravna ostaje ona iz 2008. godine, kada je Felipe Massa mislio da je postao prvak, ali Lewis Hamilton je u jednom od posljednjih zavoja prešao Timu Glocka i preoteo titulu.

Michael Schumacher rekorder je Sao Paula s četiri pobjede, Sebastian Vettel ima tri, najviše od trenutne generacije.

'Nisam bio svjestan da će se to dogoditi. Čuo sam neka nagađanja, ali mislim da je ovo šokantno,' izjavio je Nijemac uoči Velike nagrade Španjolske (Arenasport 2, nedjelja, 15:10), kad je čuo da je s Interlagosom gotovo.