kreće već 2019.

Formula 1 dobit će novu uličnu utrku, spektakularniju i od one u Monte Carlu

11.05.2018 u 10:56

Bionic
Reading

Čelni ljudi Miamija jednoglasno su podržali inicijativu da njihov grad bude domaćin nove utrke Formule 1. Čini se kako će 'oktanski cirkus' već od sljedeće sezone biti bogatiji za novi spektakl jer bi se utrka u Miamiju trebala voziti gradskim ulicama

Ideja je krenula od novih vlasnika Formule 1, američke tvrtke Liberty Media, iz čijih su redova još ranije naglasili želju za još jednom Formula 1 utrkom u SAD-u, a u Miamiju su jedva dočekali ponudu jer su u konkurenciji još bili New York, Las Vegas i Los Angeles!

Plan je da se utrka vozi u lučkom dijelu Miamija, išla bi pored American Airlines Arene u kojoj igra NBA momčad Miami Heata, pa Biscayne Boulevardom do Bayfront Parka te preko mosta Port (Port Bridge) koji je jedan od zaštitnih znakova grada. Svi se slažu kako bi ovo mogla biti najspektakularnija utrka Formule 1 uopće, u rangu one u Monte Carlu, ali definitivno s puno više uzbuđenja za gledatelje.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

No, nisu svi oduševljeni, među prvima se pobunio aktualni prvak Lewis Hamilton!

  • +19
Formula 1, VN Azerbajđana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Da se razumijemo, niti jedan vozač formule nikada u povijesti nije sudjelovao u dizajnu staze! Nikada! Stvarno to ne razumijem', rekao je Lewis Hamilton i nastavio:

'Iskreno, nismo mi dizajneri, ali da nas baš nitko nije pitao za savjet. Miami je super mjesto, uzbuđen sam zbog mogućnosti da tamo vozimo utrku, mislim da će stvarno biti cool... Ali, kad vidim plan staze baš i nisam oduševljen. Uvjeren sam da može biti puno puno zabavnije.'

Nagađa se kako će Miami s Formulom 1 potpisati desetogodišnji ugovor, a prva je utrka planirana već za sljedeću sezonu, krajem 2019. godine!