AMERIKANAC SE VRAĆA DOMA

Ford: Simon me oduševio, a Šarićem ćete se ponositi

01.12.2011 u 21:16

Bionic
Reading

Nakon samo tri odigrane utakmice (Bamberg, Radnički, Panathinaikos) u petak se u SAD vraća Zagrebovo NBA pojačanje T. J. Ford. Da će ga mravi izgubiti, postalo je jasno objavom da će NBA sezona početi za Božić, no u Trnskom su se ponadali da će ga moći zadržati barem do potpisivanja ugovora

'Tužan je to trenutak za obje strane jer smo i jedni i drugi očekivali da ću ovdje provesti više vremena. Štoviše, ja sam mislio da će NBA sezona početi u drugom dijelu siječnja ili da je neće ni biti. No, lockout je završen i ja moram otići kući i vidjeti sa svojim agentima što ćemo i kako dalje, kad je u pitanju nastavak moje NBA karijere', rekao je Ford na oproštajnoj presici koju su mu priredili u Trnskom.

Neslužbeno se saznaje da je za Forda zainteresirano šest NBA klubova među kojima su i San Antonio Spursi.

'Zasad nemam konkretnih ponuda, no zbog vremenske razlike i puno putovanja, ovdje mi je komunikacija s Amerikom bila otežana pa i zbog toga idem', rekao je Ford.

Vše puta u tijeku svog polusatnog obraćanja hrvatskim novinarima spomenuo je suprugu i obitelj.

'Najvažniji razgovor koji moram obaviti je onaj s mojom suprugom. S njom moram vidjeti što je najbolje za mene jer smo zajedno u svemu ovome. Uostalom, imam i dvoje djece, 6-godišnjeg sina i 2-godišnju kćer. Za sve što radim u životu želim imati blagoslov od supruge i moram biti siguran da je s mojim potezima sretna moja obitelj', rekao je Amerikanac i nastavio:

'Ispričat ću supruzi kako je moj boravak u Zagrebu bio sjajno iskustvo, da sam u kratko vrijeme stekao puno prijatelja i da bih se jednog dana želio ovamo vratiti. Budem li ikada ponovno igrao u Europi, Zagreb će imati prioritet.'

U kratko vrijeme sprijateljio se sa suigračima koji su ga prihvatili ekspresno do te mjere da im je počeo dijeliti nadimke.

' Vjerujte mi, neki od tih nadimaka će ostati dugo u upotrebi. Što se tiče kvalitete suigrača najviše me oduševio Simon. Kad sam ga prvi put vidio mislio sam da taj ne može igrati vrhunsku košarku, a sad mi se čini da bi mogao igrati i u NBA-u. Oduševio me svojim talentom i mladi Šarić. Vjerujte, to će biti igrač s kojim će se Hrvatska ponositi.'

Na koncu je T.J. Ford rekao da njegov povratak u Zagreb nije nemoguć već i ove sezone, ali samo u slučaju da u NBA-u nijedan klub za njega ne bude zainteresiran.