NHL DOIGRAVANJE

Flyersi prošli dalje, drama u Pittsburghu

23.04.2010 u 10:20

Bionic
Reading

Philadelphia Flyers prva je momčad koja se plasirala u konferencijsko polufinale doigravanja NHL lige. U petoj utakmici prvog kruga Istočne konferencije Philadelphia je na gostovanju pobijedila New Jersey 3:0 i u seriji na četiri pobjede slavila 4-1

Flyersi su u doigravanje ušli kao sedmi, a Devilsi kao drugi, no to se na ledu nije vidjelo.

'Odigrali smo odlično cijelu seriju. Brzo smo riješili Devilse i sada se možemo koncentrirati na idućeg suparnika,' kazao je glavni trener Peter Laviolette.

Najzanimljiviju utakmicu večer gledatelji su vidjeli u Mellon Areni gdje su branitelji naslova Pittsburgh Penguins izgubili od Ottawa Senatorse 3:4 i to nakon trećeg produžetka. Pogodak odluke zabio je Matt Carkner u sedmoj minuti trećeg produžetka. Pittsburgh je pobjedom mogao izboriti prolaz dalje, no Ottawa je sada smanjila na 2:3, a iduću utakmicu igra na svom ledu.

'Bila je ovo luda utakmica, baš kako i treba biti u doigravanju. Vodili smo 2;0, nakon čega je domaćin okrenuo rezultat na svoju stranu, no pobjeda je ipak pripala nama,' kazao je vratar Senatorsa Pascal Leclaire koji je sakupio 56 obrana pri čemu 17 u produžetku.

Rezultati:

ISTOČNA KONFERENCIJA
New Jersey - Philadelphie 0:3 (Philadelphia je pobijedila u seriji 4:1)
Pittsburgh - Ottawa 3:4 (produžetak) (Pittsburgh vodi 3:2)

ZAPADNA KONFERENCIJA
Chicago - Nashville 3:0 (rezultat u seriji je (2:2)
San Jose - Colorado 5:0 (San Jose vodi 3:2)