DOBAR, ALI NE DOVOLJNO

Flavio Briatore: Vettel nije najbolji!

13.10.2011 u 10:27

Bionic
Reading

Briatore, poznat po svom oštrom jeziku i tome što je uvijek na događanjima u Formuli 1 bio okružen lijepim ženama, rekao je da Vettel nije najbolji vozač u Formuli 1 iako je dominirao cijele sezone i osigurao naslov četiri utrke prije kraja sezone

Flavio Briatore (61), talijanski milijarder i bivši menadžer momčadi ING Renault F1, koji se povukao iz Formule 1 nakon optužbi za namještanje utrke 2008. u Singapuru, izjavio je da Vettel, iako je dvostruki svjetski prvak u Svjetskom prvenstvu Formule 1, ipak nije najbolji vozač u Formuli 1.

Briatore, poznat po svom oštrom jeziku i tome što je uvijek na događanjima u Formuli 1 bio okružen lijepim ženama, rekao je da Vettel nije najbolji vozač u Formuli 1 iako je dominirao cijele sezone i osigurao naslov četiri utrke prije kraja sezone.

Sebastian Vettel je momčadi Red Bull-Renaulta osigurao naslov u prošloj utrci u Japanu, u kojoj je osvojio treće mjesto, što mu je drugi najlošiji rezultat ove sezone, a samo u utrci za Veliku nagradu Njemačke nije bio na pobjedničkom postolju. U petnaest ovosezonskih utrka pobijedio je devet puta, ali po Briatoreu to ga ipak stavlja na treće mjesto među današnjim vozačima, iza Fernanda Alonsa i Lewisa Hamiltona.

'Vettel je jako dobar vozač, ali to je najvećim dijelom zasluga fenomenalnog bolida Red Bulla. On nije najbolji. Zamislite utrku u kojoj svi vozači voze isti bolid - Vettel bi tada bio iza Alonsa i Hamiltona.'

Vettel je ove godine osvojio 12 najboljih startnih pozicija i Briatore priznaje da je najbrži u jednom krugu, ali u utrkama bi bio iza Alonsa i Hamiltona.

'Da voze iste bolide, mislim da bi Vettel bio ispred Alonsa i Hamiltona u jednom krugu, ali u utrci to mu ne bi uspjelo', izjavio je kontroverzni Talijan koji se povukao iz Formule 1 nakon odluke Svjetske automobilističke federacije (FIA), iako je kasnije na Visokom sudu u Francuskoj pobio sve optužbe.