BANKROT

Financijski slom zlatne olimpijske senzacije

20.09.2012 u 10:33

Bionic
Reading

Još jedna američka sportska veličina je pred financijskim slomom. Bivši olimpijski pobjednik Rulon Gardner je u velikim dugovima, a izlaz iz nastale situacije se ne nazire

Američki hrvač je na Olimpijskim igrama u Sydneyju (2000) napravio jednu od najvećih senzacija u povijesti nakon što je u finalu svladao do tada nepobjedivog Rusa Aleksandra Kareljina, čovjeka koji je imao u svojem vlasništvu tri olimpijska zlata, devet svjetskih i 12 europskih titula.

Godinu dana kasnije Gardner je uzeo i svjetsku titulu, a 2004. je pobijedio i u jedinom svom MMA meču. No nakon sportske karijere divovskom Amerikancu nije išlo sve prema željama.

Jeste li znali?

Iz sportskog svijeta najviše financijskih muka imaju igrači američkog nogometa iz NFL-a. Njih 78 posto dvije godine nakon umirovljenja je prisiljeno proglasiti bankrot.

Prvo je preživio motociklističku i zrakoplovnu nesreću, a sada je nakon nekoliko loših financijskih poteza bio prisiljen proglasiti bankrot.

Sudski zapisi pokazuju kako Gardner duguje čak tri milijuna dolara, iako on negira da je u pitanju baš tako velik iznos. Na redu je aukcija na kojoj će se naći njegovi vrijedni predmeti (satovi, automobil, motori, kolekcija noževa, sportska oprema).

Na popisu su bile i olimpijske medalje (zlato 2000. i bronca 2004), ali ih vlasti nisu mogle pronaći. Bivši hrvač je izjavio kako su mu ukradene, a 'nestao' je i skupocjeni Jeep.

Spomenimo kako je Gardner prije osam godina odbio milijun dolara koje je trebao dobiti za meč protiv Fedora Emelianenka. Danas bi mu taj novac jako dobro došao.

Gardner je svladao najveću legendu hrvanja