ovo će ih dotući...

Financijski kolaps Barcelone; klub je dužan stotine milijuna eura, a Liverpool sada sprema tužbu kako bi došao do svog novca

27.01.2021 u 06:23

Bionic
Reading

Nije tajna kako je Barcelona u velikoj financijskoj krizi, a španjolski mediji sada otkrivaju kako su Katalonci doslovno na rubu sloma. Stanje je toliko loše da su se neki vjerovnici odlučili novac utjerati sudskim putem

Prema dostupnim financijskim izvještajima Barcelone, klub je u ovom trenutku samo Liverpoolu dužan više od 30 milijuna eura. Katalonci nisu platili nekoliko rata odštete iz transfera brazilskog reprezentativca Philippea Coutinha (28) koji je na Nou Camp stigao u siječnju 2018. godine za čak 120 milijuna eura!

Barcelona i Liverpool dogovorili su obročnu otplatu tog transfera koji ukupno iznosi 120 milijuna eura plus još 40 milijuna kroz razne bonuse, a Coutinho je s Barcelonom potpisao do ljeta 2023. godine.

Krajem prošle godine Coutinho se ozlijedio i to je doslovno spasilo Barcu. Naime, u ugovoru stoji kako Barcelona mora platiti dodatnih 20 milijuna eura Liverpoolu kada Coutinho odigra 100 utakmica za katalonski klub. Do ozljede je odigrao 89 utakmica i završio na operaciji, na terene se ove sezone više neće vraćati i jasno je kako neće sakupiti još tih 11 nastupa. Zvuči bizarno, ali ova teška ozljeda Coutinha zapravo je dobro legla Barceloni koja je tako ostala bez važnog igrača, ali je u isto vrijeme uštedjela 20 milijuna eura.

  • +9
FC Barcelona - Athletic Bilbao, španjolski Superkup, 17.1.2021. Izvor: EPA / Autor: Jose Manuel Vidal

No, to ne znači da su ostali dugovi prema Liverpoolu nestali. U ovom trenutku Barca 'redsima' duguje više od 40 milijuna eura samo od Coutinhovog transfera. U engleskom velikanu navodno najozbiljnije razmišljaju kako će taj novac - s obzirom na financijsko stanje u Barceloni - utjerati sudskim putem.

Njihov je strah opravdan jer u Barceloni trenutno vlada potpuno rasulo, klub i dalje nema predsjednika, a financijski minus raste iz dana u dan. Barca je na sve strane dužna stotine milijuna eura, ovih Liverpoolovih 40 milijuna je samo kap u moru i nitko ne zna hoće li se uopće moći naplatiti na vrijeme.