MRAVI MARŠIRAJU

Finale: Zagreb uvjerljiv kod Cedevite

28.05.2011 u 20:27

Bionic
Reading

U prvoj finalnoj utakmici košarkaškog prvenstva Hrvatske, Zagreb CO je kao gost slavio protiv Cedevite i tako napravio velik korak prema dvostrukoj kruni

Osvajači kupa su u finalnu seriju ušli bez bremena favorita, no nakon slavlja u Sutinskim Vrelima 73:58 (11:15, 27:8, 16:14, 19:21) preuzimaju nezahvalu ulogu u još uvijek sasvim otvorenoj seriji.

Cedevita je bolje ušla u dvoboj i nakon početnih 5:0 u siromašnoj prvoj četvrtini održala malu prednost. Ipak, u drugoj četvrtini zavrtio se sasvim drugi film. Zagreb se odblokirao i krenuo u presudnu seriju. Žorić je, po običaju, kontrolirao reket, pratili su ga sjajni Mašić i povratnik Renfroe i Zagreb je već na poluvremenu imao višak od 15 koševa i pobjedu u rukama.

Čak su 'mravi' i neopreznom odlukom Burića (uveo trećeg stranca i zaradio tehničku pogrešku klupe) pružili slamku spasa domaćinima, ali granitna obrana i dovoljno raspoložen napad Zagreba bili su previše za momčad Ace Petrovića. Prednost je rasla i do preko 20 koševa i Zagreb je rutinski odveo susret prema mirnoj završnici. Draper nije kreirao, Rudež i Baždarić su prerijetko otvarali šuteve, a Mašić je Cedeviti odnio prevlast u skoku i priča nije imala drugu stranu.

Najefikasniji u Zagrebu bio je Žorić sa 18 koševa (12 skokova), a Ante Mašić je upisao 16 koševa i čak 14 skokova. Renfroe je dodao 11 i ubrzao igru svoje momčadi, a kod Cedevite su po 15 koševa upisali Baždarić i Edwards. Druga utakmica će se odigrati u Trnskom u srijedu u 20.15 sati, a prvak će biti momčad koja prva upiše tri pobjede.

Prvak Hrvatske ujedno će izboriti i nastup u Euroligi iduće sezone.