IZ PENZIJE PO TROFEJE

Finale iz snova: Henin na Clijsters

08.01.2010 u 16:57

Bionic
Reading

Organizatori WTA turnira u Brisbaneu zadovoljno trljaju ruke, finale će igrati Kim Clijsters i Justine Henin. Jedina atraktivnija opcija od dvije belgijske povratnice bio bi dvoboj sestara Williams

Obje su prošlu godinu dočekale kao penzionerke, no ljubav prema tenisu povukla ih je natrag na terene. Prva je pala Clijsters i u kratkom roku osvojila je US open. Veliki uspjeh nekadašnje rivalke vjerojatno je dodatno isprovocirao odluku Henin.

I pogodila je. Već na prvom turniru došla je do finala pobijedivši na putu Anu Ivanović. Pokazala je da je spremna za velike stvari, no pred njom je poseban meč.

'Uvijek je lijepo kada igramo belgijski finale. Odrastale smo zajedno i mečevi protiv Kim uvijek mi uljepšaju čitav dan', kaže dobro raspoložena Henin i dobiva pozitivnu reakciju.

'Nisam uopće iznenađena njezinim rezultatima. Nismo od jučer, znala sam da će se savršeno pripremiti. Da želi natrag na vrh. Od prvog poena je igrala kao da nikada nije otišla i sada je vrijeme da vidimo kako međusobno stojimo. Nas dvije smo uvijek jedna drugu činile boljom', čini se presretnom Clijsters što će se po 23. put službeno naći sa svojom najdražom rivalkom.

Henin u međusobnim ogledima vodi sa 12:10, a slavila je u posljednja tri dvoboja. Ipak, ta statistika ne znači puno jer zadnji put su igrale u polufinalu Wimbledona 2006. godine.

REZULTATI:

Brisbane (ž):

Clijsters (1) - Petkovic 6:4, 6:2
Henin - Ivanović (3) 6:3, 6:2

Brisbane (m):

Roddick - Gasquet 6:3, 7:6(5)
Berdych - Bellucci 7:6(4), 2:6, 7:6(3)
Monfils - Blake 3:6, 6:3, 6:4
Stepanek - Odesnik 7:6, 6:1