veleslalom

Filip Zubčić odličnom prvom vožnjom najavio još jednu uspješnu skijašku sezonu

18.10.2020 u 10:16

Bionic
Reading

Ove nedjelje u austrijskom Söldenu krenula je nova sezona i za skijaše. Prva na redu bila je veleslalomska utrka, a u kojoj je nastupio i najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić. To je disciplina u kojoj je prošle sezone ostvario svoju prvu pobjedu i završio kao treći u ukupnom redoslijedu, a već prva vožnja pokazala je da će Zubčić i ove sezone imati što za reći

'Očekuje nas nešto malo drugačije otvaranje sezone, jer neće biti publike, neće biti navijača. Super se osjećam, dobro skijam, čini mi se da sam u solidnoj formi i jedva čekam da sezona krene', poručio je Zubčić uoči svog 105. nastupa u utrkama Svjetskog kupa.

A onda se spustio niz zaleđenu stazu, sa startnim brojem 5. Nakon prva dva prolazna vremena imao je najbrži rezultat, ali u cilj je ušao u vremenu 1.08:91, odnosno zaostatkom od 72 stotinke za tada vodećim Slovencem Žanom Kranjecom.

Nešto kasnije, niz stazu se spustio Švicarac Gino Caviezel, koji je kroz cilj prošao u vremenu 1.08:13, što je značilo da Zubčić za vodećim ima zaostatak od 78 stotinki.

S tim je vremenom Zubčić prvi 'lauf' okončao na 11. mjestu.

Druga vožnja počinje u 13.15 sati.