STVARNO SU ŠEPRTLJE

FIFA reagirala na teške optužbe; evo zašto su propali glasovi iz Egipta za Mohameda Salaha

27.09.2019 u 08:33

Bionic
Reading

Fifina nagrada za najboljeg nogometaša svijeta izavala je dosta kontroverzi, a jedna je vezana uz glasove izbornika i kapetana egipatske reprezentacije

Podsjećamo, 'The Best' je osvojio Lionel Messi te je tako na vrhu naslijedio Luku Modrića koji je cijenjeni trofej dobio za 2018. Argentinac je ovoga puta slavio u izboru ispred Cristiana Ronalda i Virgila van Dijka, ali izgleda da je bilo muljaže.

Prvi se javio hrvatski trener Zdravko Logarušić, inače izbornik Sudana, a zatim još jedan glasač kapetan reprezentacije Nikaragve Juan Barrera. Obojica tvrde da nisu glasovali kako je Fifa objavila o čemu više možete čitati OVDJE.

Nije dugo trebalo čekati na novu epizodu oko spornih glasačkih listića. Naime, iz Nogometnog saveza Egipta su poručili kako su izbornik Shawky Gharib i kapetan Ahmed Elmohamady glasali za Mohameda Salaha te su od Fife tražili da utvrdi zašto na popisu nema njihovih odabira.

  • +10
Dodjela Fifinih nagrada za najbolje u 2019. Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

Fifa je brzo reagirala. Objasnila je da se njihovi glasovi nisu računali, jer je ime Salaha bilo napisano velikim slovima što je protivno rigoroznim Fifinim pravilima, isto tako glasove nije potpisao glavni tajnik Egipatskog saveza te nisu poslani na vrijeme. U zemlji 'faraona' tako su ispali prave šeprtlje...