namješten izbor?

FIFA pred skandalom; hrvatski trener tvrdi da je netko njegove glasove 'dao' Leu Messiju: Nisam ovako glasovao…

26.09.2019 u 06:26

Bionic
Reading

Leo Messi osvojio je FIFA The Best nagradu za najboljeg nogometaša svijeta. Argentinac je navodno dobio najviše glasova u Fifinom izboru u kojem sudjeluju izbornici i kapetani reprezentacija te novinari. Iza sebe je ostavio Nizozemca Virgila Van Dijka i Portugalca Cristiana Ronalda, no čini se kako baš sve i nije bilo regularno

Leo Messi još je opijen činjenicom da je dobio FIFA The Best nagradu, a netko mu već pokušava upropastiti 'zasluženo' slavlje. Dojam je kako bi se FIFA mogla naći u raljama novog skandala, posebice ako se dokaže kako su varali i namjerno Messiju upisivali glasove izbornika i kapetana 'malih' reprezentacija.

Prvi se javio hrvatski trener Zdravko Logarušić, inače izbornik Sudana. Na društvenim je mrežama objavio fotografiju na kojoj se vidi kako su njegovi glasovi trebali ići Salahu, Maneu i Mbappeu. No, FIFA je nakon izbora objavila kako je Logarušić glasove dao - Messiju, Van Dijku i Maneu!

'Fotografirao sam papir koji sam potpisao s tajnikom Sudanskog nogometnog saveza. Ne znam što se dalje dogodilo', kazao je Logarušić, a njegovu izjavu prenosi portal Al Arabya. Ubrzo se kao dokaz na Twitteru pojavila i fotografija papira na kojem se vide Logarušićevi glasovi koji su određeni baš kao što je i naveo u svojoj izjavi, a na dnu je i njegov potpis!

Uh, njušimo skandal u nastanku, jer ako je netko unutar Fife (opet) muljao s glasovima... Mogla bi to biti velika afera, no nije nemoguće da je samo došlo do nenamjerne pogreške prilikom unosa podataka, čistog prepisivanja, ljudske pogreške. Da, tako su možda razmišljali oni malo naivniji koji još ne znaju (ili ne žele znati) kako sve to funkcionira u Fifi.

>> Sve glasove pogledajte OVDJE.

Da stvar za krovnu svjetsku nogometnu organizaciju i njezinog predsjednika Giannija Infantina budu još i gore, javio se još jedan glasač koji tvrdi da je njegov izbor za najboljeg bio drugačiji nego što je objavljen.

  • +10
FIFA The Best 2019. - Dodjela Fifinih nagrada za najbolje u 2019. Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

Radi se o kapetanu reprezentacije Nikaragve Juanu Barreri koji je također izjavio da nije glasovao za Lea Messija na ovom izboru.

'Glasovao sam za Messija prošle godine, ali ne i ove', rekao je Barrera za lokalne medije i time samo pojačao sumnje kako je ovogodišnji izbor bio namješten.