žestoka konkurencija

Fifa otkrila tko su protukandidati Luki Modriću za titulu najboljeg nogometaša godine

24.07.2018 u 16:05

Bionic
Reading

Nakon što se Zlatko Dalić našao među deset nominiranih Fife za titulu najboljeg trenera, Luka Modrić potvrđen je od strane krovne nogometne organizacije među kandidatima za najboljeg nogometaša 2018. godine...

Uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije na SP-u u Rusiji nije ostao nezapažen od strane Fife pa je Zlatko Dalić doživio najveću čast u svojoj karijeri i završio na popisu deset nominiranih trenera u borbi za titulu najboljeg u 2018. godini.

Nekoliko sati kasnije ovog utorka objavljen je popis i deset nominiranih nogometaša za nagradu 'The Best' koja se dodjeluje najboljem u kalendarskoj godini, a na popisu je očekivano Luka Modrić koji je Hrvatsku odveo do srebra na Svjetskom prvenstvu, a s Realom je osvojio Ligu prvaka treći put u nizu.

Modrić će biti jedan od glavnih favorita za osvajanje prestižne nagrade, a protukandidati će mu biti Francuzi Raphael Varane, Kylian Mbappe i Antoine Griezmann, Belgijci Eden Hazard i Kevin De Bruyne, uvijek popularni Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, a tu su još Harry Kane i Mohamed Salah.

Kad su u pitanju titule, Varane je uzeo najvažnije ove godine, a popularnost će kao i uvijek biti na strani Ronalda i Messija koji će do siječnja sigurno dodatno oduševiti ljubitelje nogometa. No, Modrić je zaista zaslužio ovu nagradu, jer srebro s Hrvatskom je podvig bez premca, a ako je i ne dobije, tu je Zlatna lopta koju zasebno dodjeljuje France Football za koju će također biti ozbiljan kandidat...

  • +28
Luka Modrić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL