ŠTO JE ISTINA?

FIFA istražuje 'mučenje' igrača Sjeverne Koreje

11.08.2010 u 10:51

Bionic
Reading

Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) otvorila je istragu o navodnom maltretiranju reprezentativaca Sjeverne Koreje nakon tri poraza na Svjetskom prvenstvu u JAR-u

Nije lako biti nogometaš u Sjevernoj Koreji. Barem tako tvrde mediji koji su se raspisali o tome da izbornika i njegove izabranike u toj zemlji nakon lošeg nastupa na završnici u JAR-u čeka prisilni rad

Stizale su i informacije da su se nogometaši morali pojaviti pred članovima vlade i kritizirati svojeg izbornika te objasniti uzroke loših predstava.

Zbog toga je FIFA pokrenula istragu da bi saznala je li bilo maltretiranja reprezentativaca.

'Poslali smo pismo sjevernokorejskom savezu u kojem smo tražili očitovanje o izboru novog predsjednika saveza, kao i o spomenutim optužbama. Želimo prvo čuti njihov odgovor, a tek nakon toga moći ćemo više reći o tom slučaju', rekao je predsjednik FIFA-e Sepp Blatter za vrijeme boravka u Singapuru.

Inače, predsjednik Azijskog nogometnog saveza Muhamed bin Hamam izjavio je da je pričao s četvoricom sjevernokorejskih reprezentativaca i da se nisu žalili na maltretiranje prema naredbi 'velikog vođe' Kim Jong-ila.