JASNA PORUKA

FIFA: Irci, ne gajite nadu da ćete na SP

01.12.2009 u 18:06

Bionic
Reading

Želja Iraca da ipak nastupe na Svjetskom prvenstvu u nogometu ipak neće biti uslišana. FIFA je još jednom jasno poručila Ircima da nema šanse da zbog njih napravi presedan

Republika Irska definitivno neće biti 33. zemlja sudionica Svjetskog nogometnog prvenstva sljedeće godine u JAR-u nakon što su čelnici FIFA-e odbacili zamolbu Iraca, temeljenu na neregularnom zgoditku Francuza Thierrya Henrija.

'Irska više ne bi trebala gajiti nadu da će igrati na Svjetskom prvenstvu. Njihov zahtjev da budu 33. reprezentacija u JAR-u je organizacijski neizvediv i bio bi neželjeni presedan', kazao je u Capetownu glavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke.

On je ipak dodao kako će se irska zamolba formalno naći na sjednici Organizacijskog odbora SP 2010, ali iz proceduralnih razloga, te da taj zahtjev nema ni teoretske šanse za usvajanje.

'Ako bi udovoljili Ircima, morali bi udovoljiti i svima ostalima, kojih bi sigurno bilo, jer bi druge reprezentacije bi mogle tražiti, iz drugih ili sličnih razloga, plasman na SP jer su oštećene sudačkim odlukama', kazao je Valcke.