NOGOMETNA ČUDESA

Fifa i Uefa neće priznati odluke 'Štimčeve skupštine'

19.02.2011 u 12:53

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez bi od nedjelje, 20. veljače, mogao imati dva predsjednika od kojih će obojica tvrditi da imaju legitimitet i legalitet da obnašaju tu dužnost

Svjetska i europska nogometna federacija, Fifa i Uefa, neće priznati nikakve odluke donesene na skupštini 20. veljače, stoji u zajedničkom odgovoru na upit HNS-a o sutrašnjoj izvanrednoj skupštini koji su potpisali glavni tajnik Fife Jerome Valcke i Uefe Gianni Infantino.

'Nije ništa neobično da svjetska i kontinentalna nogometna organizacija zajednički iznose svoja stajališta o određenim pitanjima', kazao je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, koji je dodao da se na odgovor čekalo dva dana.

Po njegovim riječima sutrašnja skupština nema pravnog uporišta niti će HNS pokriti troškove njezina održavanja, jer se sva pitanja vezana uz probleme u našem nogometu mogu raspraviti i riješiti na redovnoj skupštini HNS-a, koja je sazvana za 19. travnja.

Srebrić je kazao da u Poslovniku o radu Skupštine ne postoje nikakve sankcije za delegate koji će sutra nazočiti 'Štimčevoj skupštini', ali ona po njegovim riječima neće biti ni održana 'jer neće imati kvorum ukoliko se svi delegati budu pridržavali odluka svojih županijskih skupština'.

Glavni tajnik HNS-s odbacio je mogućnost postojanja dva predsjednika, jer pravo djelovanja ima samo onaj tko je pravilno registiran u Uredu državne uprave, a naglasio je i da Fifa te Uefa ne bi dozvolile 'miješanje politke u djelovanje nacionalnog nogometnog saveza'.

Igor Štimac, kako prenose današnji mediji, izrazio je sumnju u autentičnost dokumenata koji su podijeljeni novinarima, jer se Fifa i Uefa ne miješaju u unutarnje stvari nacionalnih nogometnih saveza, osim ako je riječ o miješanju politike u nogomet, što do sada nije bio slučaj. Štimac je dodao da Fifa i Uefa nisu nadležne za to pitanje, nego državne institucije, Ured za opću upravu i Ministarstvo uprave te je istakno da ih 'ništa ne može zustaviti.'