najavio je obračun

FIFA i Udruga nogometaša iskoristili Zlatana Ibrahimovića, a kada je to saznao legendarni napadač jednostavno je izgubio kontrolu

24.11.2020 u 08:14

Bionic
Reading

EA Sports je Zlatana Ibrahimovića uvrstio u novu FIFA-u, a švedski napadač je sada otkrio da na tako nešto nije pristao i najavio istragu

Svjetski popularna nogometna simulacija FIFA je dobila i novi nastavak, a u njemu je, kao i u brojnim ranijim verzijama, ponovno lik Zlatana Ibrahimovića. Milanov centarfor je upravo na tu činjenicu odlučio reagirati u nadi da će stati na kraj iskorištavanju njegovog imena i lika bez naknade.

'Tko je to dao dozvolu FIFA EA Sportsu da koristi moje ime i moje lice? Nisam svjestan da sam član FIFProa a, ako i jesam, onda sam ondje stavljen nekim čudnim manevrom za koji nisam imao pojma. Sigurno nisam dao nikakvu dozvolu FIFA-i ili FIFProu da zarade novac koristeći mene', napisao je Zlatan na društvenim mrežama.

Legendarni švedski napadač koji i s 39 godina oduševljava i vuče Milan prema vrhu, ranije je najavio i istragu protiv spomenute igrice.

'Netko zarađuje na mojem imenu i licu bez ikakvog dogovora sve ove godine. Vrijeme je za istragu...'

Ibrahimović je tako prozvao EA Sports koji izdaje FIFA serijal i međunarodno udruženje profesionalnih nogometaša FIFPro koji su očito dozvolili da se njegovo ime bez njegovog znanja koristi u spomenutom serijalu više godina.

Inače, Ibra ponovno puni novinske stupce u Italiji i svijetu jer je i u 40. godini jedan od najboljih na svijetu. Ove sezone je u 10 utakmica u dresu Milana zabio 11 golova i upisao dvije asistencije i talijanski je div ponajviše zahvaljujući njemu na vrhu talijanske Serie A.

  • +9
Zlatan Ibrahimović u dresu Milana Izvor: EPA / Autor: CESARE ABBATE