ni blizu mercedesu

Ferrari primio udarac od kojeg se neće moći oporaviti: Sezona je već propala…

14.05.2019 u 09:29

Bionic
Reading

Nakon što niti novi unaprijeđeni motor nije pomogao Ferrariju na Velikoj nagradi Španjolske, a još su se i nastavile pogreške pri taktičkom vođenju utrke, svi se slažu da je talijanska momčad već praktički izgubila titulu, iako je sezona tek počela…

Četvrto mjesto Sebastiana Vettela i peto Charlesa Leclerca ove nedjelje u Barceloni udarac je od koji je vjerojatno dotukao Ferrari ove sezone.

  • +7
Formula 1, VN Španjolske Izvor: Pixsell / Autor: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Iako je momčad donijela nadogradnje na bolidu za Veliku nagradu Španjolske, uključujući i unaprijeđeni motor, nije bila niti blizu vodećim Mercedesima, a još jednom ih je nadmašio i Max Verstappen u Red Bullu, što je bila dodatna pljuska za momčad koju su svi vidjeli kao glavnog favorita za osvajanje titule nakon dobre forme na zimskim testiranjima.

https://vimeo.com/336166089/dfc79411ac
Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Umjesto toga, svjedočili smo već petoj uzastopnoj dvostrukoj pobjedi Lewisa Hamiltona i Valtterija Bottasa, a Ferrari se ponovo istaknuo taktičkim pogreškama tijekom utrke, s obzirom da su Vettel i Leclerc kočili jedan drugog dok su bili na različitim strategijama iz čega je na kraju najviše profitirao Verstappen.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

U ukupnom poretku Vettel već gubi 48 bodova za vodećim Hamiltonom, a Leclerc 55.

'Sezona još traje, nikad nećemo odustati. Imamo puno lekcija za naučiti,' izjavio je osporavani ravnatelj Mattia BInotto, ali i priznao:

'Razočarani smo performansama. Nadamo se da ćemo isporučiti više od ovog. Na pravcima smo dobri, ali gubimo puno na apsolutno svakom zavoju.'

Upravo bi Binotto mogao izgubiti svoj posao i to ubrzo ako se nešto ne promijeni, a Velika nagrada Monaka koja nudi netipično utrkivanje i na rasporedu je za dva tjedna znala je biti naklona Ferrariju, no s trenutnim problemima bolida ne čini se da bi moglo biti tako…