DUGA KARIJERA

Fernando Alonso novi je rekorder Formule 1; nadmašio je drugu legendu - Kimija Raikkonena

27.07.2022 u 14:03

Bionic
Reading

VN Francuske ostat će u dobrom sjećanju za Fernanda Alonsa, ne zato što je završio kao šesti, nego je Španjolac oborio rekord za najveći broj odvoženih krugova u povijesti Formule 1

Bivši dvostruki prvak srušio je rekord svojeg starog rivala Kimija Raikkonena koji je u karijeri odvozio 18.621 kruga. Alonso ga je na stazi Paul Ricard 'prešišao' za 50 krugova i novi rekord iznosi 18.672 kruga.

Ostatak ove sezone dat će Španjolcu priliku da znatno podeblja taj rekord, a očekuje se da će ostati u bolidu Alpinea i 2023.

'Jako sam sretan! Mislim da je šesto mjesto bilo maksimum. Gume su se ponašale bolje nego što smo očekivali. Zadovoljan sam našom utrkom. S naše strane to je bilo dobro izvedeno, dobro smo upravljali tempom i gumama. Morali smo proći kroz mnogo stvari u smislu ravnoteže bolida ovaj vikend, ali završili smo odmah iza prvih pet pozicija, tako da je utrka na kraju bila vrlo solidna', rekao je Alonso i dodao:

'Nadam se da ćemo moći održati ovu razinu konstantnosti tijekom druge polovice sezone.'

  • +4
Formula 1, VN Francuske, 2022. Izvor: EPA / Autor: SEBASTIEN NOGIER

Inače, Španjolac je bio prvak Formule 1 2005. i 2006. u bolidu Renaulta, odvozio je 345 utrka, ostvario 32 pobjede i čak se 98 puta penjao na postolje.