SVEČANO U MANCHESTERU

Fergusonu za jubilej pobjeda i tribina

05.11.2011 u 19:05

Bionic
Reading

Najtrofejniji britanski nogometni stručnjak Alex Ferguson u subotu je obilježio 25 godina provedenih na klupi 'crvenih vragova', a za poklon je dobio tribinu

Vodstvo kluba je sjevernu tribinu, najveću na Old Traffordu, nazvalo po svom menadžer kao zahvalu za dosadašnje uspjehe. Zanimljivo, to je prvi put u 101-godišnjoj povijesti Old Trafforda da jedna tribina dobiva ime po nekoj osobi.

Ferguson je danas protiv Sunderlanda vodio United 1.409. put u karijeri. Iskusni škotski stručnjak je do sada na klupi Uniteda osvojio 37 trofeja pri čemu 12 naslova engleskog prvaka i dvije Lige prvaka. U kolovozu iduće godine sir Alex će na stadionu dobiti i spomenik.

'Rezultati koje je Ferguson ostvario s našim klubom su nevjerojatni. Tijekom 25 godina sir Alex se prometnuo u najtrofejnijeg britanskog stručnjaka i utisnuo neizbrisiv pečat u povijest ovog kluba', kazao je izvršni direktor David Gill.

A osim tribine, igrači su mu poklonili i minimalnu ali tri boda vrijednu pobjedu protiv Sunderlanda. Ustvari, ne njegovi sadašnji igrači, već bivši Wes Brown koji je u prvoj minuti sudačke nadoknade u prvom dijelu zabio autogol.