LUKA 'VRAG'?

Ferguson za Modrića pripremio čak 60 milijuna eura

21.02.2012 u 20:35

Bionic
Reading

Luka Modrić posljednjih se dana opet povlači po otočkim novinama. nakon što je izašla priča i o njeogovoj želji da karijeru nastavi u Manchester Unitedu, sada se piše da je Ferguson već skupio 60 milijuna eura koje će ponuditi Tottenhamu da mu proda hrvatskog veznjaka

Luka Modrić svakim je danom sve veća zvijezda u Premiershipu, a engleski mediji o njemu pišu svakodnevno. Prema najnovijim pisanjima otočnih medija, naš je reprezentativac sve bliži odluci da na ljeto ode u redove Manchester Uniteda, a Ferguson je, prema pisanju Daily Maila, za njega spreman ponuditi nevjerojatnih 60 milijuna eura.

Zamjena za Scholesa

Legendarni trener crvenih vragova svjestan je da mu za konkurentnost u prvenstvu i Ligi prvaka nedostaje adekvatna zamjena za Scholesa, koji se sljedeće godine neće vraćati iz mirovine, a upravo u Luki vidi igrača takve kvalitete. U kombinacijama je i Wesley Sneijder, ali Nizozemac ove sezone nije u odličnoj formi, a i njegova potraživanja dvostruko su veća od Lukinih.

Manchester je i prošloga ljeta pokušao dovesti Modrića i nije nikakva tajna da se Ferguson 'zaljubio' u hrvatskog reprezentativca. Štoviše, Škot ga je prošle godine proglasio najboljim igračem Premiershipa, a čak je i Paul Scholes Modrića proglasio svojim legitimnim nasljednikom.

Iako se cijena od 60 milijuna eura čini nevjerojatnom, Luka iza sebe ima pokriće.

Tri gola, šest asistencija

Prema najnovijim statističkim podacima, Modrić je u dosadašnjem dijelu Premiershipa igrač koji je najviše puta pokušao dodati ili ubaciti loptu prema svojim suigračima – čak 1691 u 23 utakmice, što znači da u prosjeku na utakmici ima 73 dodavanja. U tom je razdoblju imao šest asistencija, postigao je tri pogotka, a čak 52 njegova dodavanja bila su ključna za postizanje pogotka. Kada se sve zbroji, Modrić je treći najbolji razigravač lige. Upravo u njegovim odličnim igrama leži razlog zbog kojega se Tottenham nalazi na visokom trećem mjestu na ljestvici koja vodi izravno u Ligu prvaka, pa stoga ne začuđuje interes Uniteda.