ŠTO ĆE REĆI TV KUĆE?

Ferguson traži zimsku stanku u Premiershipu

13.01.2010 u 13:35

Bionic
Reading

Najtrofejniji trener u povijesti engleskog nogometa, Manchesterov sir Alex Ferguson, iz tople je Dohe poručio čelnicima Premiershipa da ozbiljno razmisle o promjeni sustava natjecanja. Škot smatra da uhodani kalendar ima sve manje smisla

United je na kratkim pripremama u Kataru i uživa u lijepim vremenskim uvjetima. No, već tijekom vikenda čeka ih nova utakmica u zamrznutoj Engleskoj i Ferguson više nema namjeru šutjeti.

'Iskustvo nas uči da se tijekom prosinca gotovo u pravilu igra na teškim terenima i da je tada puno teže izdržati ritam od dvije utakmice tjedno. Nakon prosinca trebalo bi uvesti pauzu u trajanju od, okvirno, mjesec dana', kaže renomirani stručnjak i dodaje da većina njegovih kolega misli isto, ali to još nisu javno rekli:

'Tijekom siječanjske pauze mogli bismo sanirati manje ozljede koje su u ovo doba godine uvijek brojne. Uostalom, ne vidim razlog zašto te termine ne bismo jednostavno prebacili na svibanj i tako izbjegli sve probleme.'

Potvrdio je i da ga zdravlje još uvijek odlično služi te da nema namjeru napuštati United u dogledno vrijeme.

Pitanje je kako će na ovaj prijedlog reagirati vlasnici televizijskih prava na susrete engleske lige. Oni su najgledanije sportsko natjecanje u Europi, a gledanost posebno dolazi do izražaja upravo tijekom zime kada u drugim ligama traju stanke.