A TEK MU JE 26 GODINA

Ferguson: Rooney je kao Pele

14.09.2011 u 11:49

Bionic
Reading

Iskusni sir Alex Ferguson usporedio je svog igrača Waynea Rooneyja s brazilskom legendom Peleom, ponajprije u tjelesnom smislu, a od svog igrača očekuje najbolju sezonu u karijeri

Manchester United večeras otvara Ligu prvaka u Lisabonu, gdje će igrati protiv Benfice. Menadžer 'crvenih vragova' usporedio je svog igrača Rooneyja, iako je još uvijek relativno mlad, s jednim od najboljih nogometaša svih vremena, Brazilcem Peleom.

'Ako pogledate Pelea, vidjet ćete da je bio agresivan igrač, a jedini tko mu je danas po tome sličan jest Wayne Rooney. Imaju sličnosti u smislu snage, brzine, odlučnosti', rekao je Ferguson za Daily Mirror.

Njegov kolega s klupe Benfice Jorge Jesus dodao je kako Rooney u igri ima elemente poput južnoameričkih igrača, no Fergusonu se taj dio očito nije dopao.

'Ne slažem se, mislim da je Wayne tipični engleski nogometaš, baš kao što su bili velikani poput Paula Gascoignea, Georgea Besta, Bobbyja Charltona ili Denisa Lawa. Sličnost s njima je njegova velika hrabrost, a ono što daje dodatnu vrijednost njegovu talentu jest želja za igrom cijelo vrijeme i izdržljivost', pun hvale je Ferguson, kojeg je impresionirao i Ronneyjev učinak - u četiri kola zabio je osam golova.

'Siguran sam da ima novi cilj. Napreduje iz godine u godinu. Prije dvije godine postavio si je cilj od 30 golova, a zabio je 34. Vjerujem da će i ove godine biti čak i bolji od tog uspjeha. A ako ga i Chicharito poprati, imat ćemo dvojicu strijelaca s preko 25 golova', zaključio je iskusni Škot.