NEOPHODAN

Ferguson opet riskira s Rooneyem

16.04.2010 u 12:51

Bionic
Reading

Najbolji igrač aktualnog engleskog prvaka Manchester Uniteda Wayne Rooney najvjerojatnije će zaigrati u gradskom derbiju protiv Manchester Cityja u subotnjem dvoboju 35. kola engleskog prvenstva, najavio je manager Uniteda Alex Ferguson dan uoči utakmice

Ferguson je najavio kako će Rooney zajedno s Ryanom Giggsom i Riom Ferdinandom još morati proći završni ispit spremnosti, ali da očekuje kako se vjerojatno oporavio od ozljede desnog gležnja koju je zadobio u završnici prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka protiv Bayerna u Muenchenu prije dva i pol tjedna.

Bez Rooneya u sastavu Manchester United je u posljenja dva prvenstvena susreta osvojio tek jedan bod, te za vodećim Chelseajem zaostaje velika četiri boda, dok je neoporavljeni Rooney nastupio u uzvratu protiv Bayerna i dok je on bio na terenu United je imao rezultat koji bi ga odveo u polufinale. No, bez Rooneya na travnjaku "crveni vragovi" su izgubili prednost i ispali iz Lige prvaka.

Prema Fergusonovoj najavi, izgledi za nastup Giggsa i Ferdinanda su manji od Rooneyevih, jer su njihovi problemi s ozljedom koljena, odnosno prepona ozbiljniji.