U SAVEZU 'MIRNI'

Ferguson: Ako je Capello šef, to se mora poštovati

07.02.2012 u 11:41

Bionic
Reading

Bura oko oduzimanja kapetanske vrpce engleske nogometne reprezetacije Johnu Terryju ne stišava se. U obranu stava izbornika Fabija Capella, koji se ne slaže s tom odlukom, ustao je i Alex Ferguson

Menadžer Manchester Uniteda upozorio je Engleski nogometni savez da Fabio Capello mora i dalje biti osoba koja donosi najvažnije odluke po pitanju nacionalne momčadi. Podsjetimo, nakon što je FA krajem proteklog tjedna na izvanrednom sastanku pod pritiskom politike, medija i javnosti bez suglasnosti izbornika donio odluku da se Terryju oduzima kapetanska vrpca 'Gordog albiona', Capello je s odmora u Italiji poručio da ne slaže s tim potezom saveza i ušao u sukob s vodećim ljudima FA-a. U narednih nekoliko dana predsjednik FA-a David Bernstein planira održati sastanak s Capellom kako bi primirili situaciju, a punu podršku stavu izbornika pružio je kolega s klupe Uniteda Alex Ferguson

'Svi imamo pravo na vlastitio mišljenje, a moje je u skladu s Capellovim. U FA-u moraju izgladiti stvari s izbornikom jer je on najvažnija osoba u reprezentaciji. Bez ikakve dvojbe on je taj koji donosi najvažnije odluke i to gospoda u vrhu saveza moraju shvatiti', jasno je poručio Ferguson čije se mišljenje izuzetno cijeni u engleskom nogometu.

Capello je bio nazočan utakmici između Liverpoola i Tottenhama u ponedjeljak navečer, ali nije želio davati nikakve izjave povodom spomenutog slučaja, a dodatno bi situaciju mogao zaoštriti ministar Sporta Hugh Robertson koji podržava odluku saveza po cijenu napuštanja reprezentacije i Capella i Terryja.

'FA je donio tešku odluku, ali po mom mišljenju jedinu ispravnu. Ako je cijena te odluke odlazak Capella i Terryja iz reprezentacije, onda neka tako bude. Bilo bi mi žao ukoliko dođe do toga, ali savez je morao povući takav potez. Kada gledamo s moralne strane jasno je da živimo u državi u kojoj su svi nevini dok im se ne dokaže suprotno, ali imate i praktičnu stranu koja bi dovela sjajnog nogometaša i kapetana Johna Terryja u vrlo nezgodnu situaciju. Morali smo ga na neki način rasteretiti pritiska na Europskom prvenstvu', poručio je Robertson.