riječ pobjednika

Fenomenalni Filip Zubčić oglasio se nakon veličanstvene pobjede u veleslalomu: Ja sam kralj za pi*darije!

27.02.2021 u 14:58

Bionic
Reading

Filip Zubčić drugom je vožnjom pomeo veleslalomsku konkurenciju u bugarskom zimovalištu Bansko i tako stigao do treće pobjede u karijeri! Koliko je Zubo brz? Drugoplasirani Francuz Mathieu Faivre za njim je zakasnio čak 40 stotinki. No, Zubčić je po ulasku u cilj bio vrlo kritičan prema samom sebi...

Filip Zubčić je nakon prve veleslalomske vožnje u Banskom bio drugi, ali je fantastično odvozio drugi lauf i pokorio konkurenciju. Ovom pobjedom Filip se u veleslalomskom poretku skijaša popeo na drugo mjesto s 468 bodova, dok vodeći Pinturault ima 22 boda više (490).

Proletio je popularni Zubo kroz cilj, znao je da je odvozio savršenu drugu vožnju. No, imao je vremena i za 'samokritiku', slavio je u ciljnoj ravnini, pa se unio u kameru i uzviknuo:

'Kralj za pi*darije!'

OK, valjda on sam najbolje zna...

Malo kasnije se Filip Zubčić 'ohladio' te je puno trezvenije komentirao svoj današnji nastup.

  • +2
Filip Zubčić Izvor: Profimedia / Autor: ANDREAS SOLARO / AFP / Profimedia

'Jako sam sretan, to je bila jako teška utrka i zahtjevni uvjeti. Druga vožnja je bila grbava i dosta staze je bilo u sjeni pa je vdljivost bila slaba, ali odlično sam se snašao, odlično sam odradio zatvoreni dio staze. Možda baš nisam zadovoljan s gornjim dijelom staze i u prvoj i u drugoj vožnji, ali kada pobijediš glupo je govoriti da je nešt bilo loše. Sretan sam i ponosan na sebe i svoj tim! Sretan sam da se to dogodilo u Banskom, jer stvarno volim ovu stazu i ljude ovdje. Treća pobjeda, druga ove sezone, stvarno sam sretan, rekao je Filip Zubčić i zaključio:

'Pinturault je danas bio malo spor u drugoj vožnji, ali on je još uvijek fenomenalan skijaš. Uvijek se borim za najveće dosege, bit će teška borba, imamo još dvije utrke do kraja! Sada se treba odmoriti, treba se pripremiti za drugu utrku, ništa se previše veseliti, treba sutra ući svjež i hladne glave.'

Da, već sutra, u nedjelju 28. veljače vozi se nova veleslalomska utrka! Ponovno u Banskom! Sretno, Filipe!