NOGOMETNE POSLASTICE

Fenomenalan dan za ljubitelje HT Prve lige; Hajduk dočekuje Osijek, a Dinamo gostuje kod Rijeke; gledajte utakmice uživo

05.07.2020 u 11:13

Bionic
Reading

U 33. kolu Hrvatski Telekom Prve lige u nedjelju su na rasporedu dva derbija - na Poljudu Hajduk dočekuje Osijek (18.55, Arenasport 3), a na Rujevici će Rijeka ugostiti Dinamo (21.05, Arenasport 3)

Hajduk – Osijek (18.55, Arenasport 3)

Ovo je bitka za drugo mjesto i kvalifikacije za Ligu prvaka koje zasad čvrsto drži treća strana – Lokomotiva. Na Poljudu su zaredali lošim rezultatima, ali problem je blijeda igra. Usput je i trener Igor Tudor zaratio s novinarom te iskoristio konferenciju za verbalni obračun što je dokaz da u splitskom prvoligašu vlada nervoza... Na Poljudu je jedina opcija pobjeda, ali...

'Ne bih otkrivao taktiku. Važnije su neke druge stvari, energija, stil, mentalni sklop, želja. Ja sam uvjeren da ćemo biti dobri. Osijek je u dobrom momentu, uloženi su ogromni novci. Zrela su, iskusna ekipa, na svim pozicijama su izvrsno pokriveni. Cilj je da ih s pobjedom preskočimo i damo pozitivan vjetar za preostale tri utakmice', pričao je Tudor te dodao:

'U Hajduku je pritisak od prvog kola. Osobno to gledam uvijek na isti način. Svaku utakmicu gledam kao izazov, a ne kao težinu. Od prvog dana radim na tim stvarima. Sigurno ćemo u odnosu na zadnju utakmicu biti zrelija momčad. Oni par mladih koji bude igralo osjećat će se drukčije nego protiv Gorice. Ogroman broj njih nije mogao mentalno podnijeti pritisak. Očekujem dobru podršku publike i da pobijedimo Osijek.'

Najveća prijetnja 'bilima' bit će prvi strijelac HT Prve lige Mirko Marić koji je najavio susret iz osječkog kuta. Prvoligaš ms Drave je u pozitivnom ritmu...

'Evo nam i trećeg derbija u osam dana. Mnogo je onih koji su bili skeptični i pitali se kako će to izgledati prije nego li je krenula serija, počevši s Dinamom. Istina je da možemo i moramo govoriti o teškom rasporedu, ali smo išli utakmicu po utakmicu, vjerujući u sebe da možemo napraviti ono što svi očekujemo. I evo, na dobrom smo putu. Igramo jako dobro, forma nam je zaista na visokoj razini tako da svi nestrpljivo iščekujemo dvoboj s Hajdukom', pričao je Marić te dodao:

  • +3
Osijek - Rijeka, 32. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Svi smo u našoj momčadi tijekom stanke dobro i naporno radili, znajući što nas čeka. Sada nam se to polako vraća. No, Splićani su na svom Poljudu uvijek zahtijevan protivnik, sigurno će tako biti i ovaj puta. Tamo nikome nikada nije bilo lako, bez obzira što su oni sada u nekoj rezultatskoj krizi. Hajduk je uvijek Hajduk i to se mora respektirati. Posebno na njihovom terenu gdje imaju i značajnu podršku svojih navijača. Respektiramo domaćina, ali se ni Hajduka ni bilo koga drugoga ne bojimo. Imat ćemo i mi svoje šanse koje moramo iskoristiti da bismo se na kraju veselili.'

  • +5
Gorica - Hajduk, 32. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Rijeka – Dinamo (21.05, Arenasport 3)

Rijeka se još nada drugom mjestu, ali šanse za to više nisu velike nakon crne serije u prvenstvu. Teško se vaditi protiv Dinama koji je doduše ostao bez motiva, jer je odavno osigurao novu titulu, a pokzauje to informacija da su 'modri' putovali u Rijeku na dan utakmice, a uvijek su prije išli dan ranije i prenoćili u Opatiji.

'Pobjeda u Zaprešiću dala nam je moral i samopouzdanje, kako je utakmica odmicala, mi smo bili sve bolji i na kraju imali 15 udarca i bolji dojam. Momčad raste i usvaja zahtjeve. U derbiju na Rujevici izgledat ćemo energično, muški i odigrati odlično', poručio je Dinamov trener Igor Jovičević, a što je još sve rekao pogledajte u videu.

Rijeka je u negativnom nizu, u zadnjih pet utakmica je bez pobjede, zadnji je put slavila 3:1 u Puli 7. lipnja.

'Stanje na ljestvici govori dovoljno o kvaliteti Dinama. Pred nama je mjesec dana mukotrpnog rada da bismo ostvarili klupske ciljeve. Treba se vratiti osnovama suradnje i svi skupa moramo ići zajedno. Samo teren daje odgovore', jasan je bio slovenski strateg na klupi Rijeke Simon Rožman.

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.