VELIKI VJERNIK

Fedor: Obitelj je crkva, bolja od sporta

13.09.2012 u 09:35

Bionic
Reading

Fedor Emelianenko ne daje često velike intervjue. Sada je ipak pristao na opširniji razgovor, ali u njemu je glavna tema bila religija

Ruski religijski portal Pravmir nagovorio je legendarnog MMA borca na intervju. U njemu se uglavnom govorilo o religiji, ali se ipak pronašlo malo prostora i za nekoliko pitanja vezanih uz njegovu završenu borilačku karijeru.

'Nije točno da su borbe moj život. Kad bi to bilo zaista tako, onda ne bih nikad završio svoju karijeru. I dalje dobivam ogroman broj ponuda, svaka bolja od prethodne. No to je sve taština. U životu postoji samo jedan Krist, a obitelj je crkva, koja je puno bolja od sporta. Nijedna borba ne može se usporediti s time', rekao je Fedor, a prenosi Fight Site.

Otkrio je također zanimljivost vezanu uz klub za koji nastupa. To ipak nije Red Devil, kao što se često moglo čuti. Naime, postavljeno mu je pitanje zar mu kao velikom vjerniku ne smeta naziv kluba uz koji ga se veže.

'Nije točno da sam borac Red Devila. Ja sam uvijek nastupao kao borac kluba Sveti Aleksandar Nevski. Novinari me krivo vežu uz Red Devil, a to je vjerojatno zato što su me zvali da nastupam za njih. Moj je preduvjet bio da se promijeni naziv pa se tako sada taj klub u Skt. Peterburgu također zove Sveti Aleksandar Nevski. Nije se promijenio samo naziv kluba, promijenila se i atmosfera u njemu, kao i neka uvjerenja', otkrio je Fedor.

Ruski borac govorio je i o svojim jedinim porazima koji su došli u nizu.

'Ne mogu reći da vjera pomaže kada izgubite. Ne mogu podijeliti svoje mečeve na one s Bogom ili bez Boga. Ako ste vjernik, vjera je uvijek uz vas.'