SENZACIJA!

Fedor najavio borbe protiv UFC-ovih boraca

08.03.2012 u 08:13

Bionic
Reading

Fedor Emelianenko je očito spreman za suradnju s najmoćnijom MMA organizacijom – UFC-om. Rus je govorio o svojem novom meču koji bi se, prema njegovim riječima, trebao održati u SAD-u

Novi Fedorov sraz dogodit će se u ljeto. To je stara vijest, ali je nova mjesto održavanja borbe. Prije se nagađalo dao će to biti Monaco, ali je sada u pitanju neka druga destinacija.

'Vrijeme sljedeće moje borbe bit će lipanj ili srpanj. Naravno, ja bih se želio boriti kod kuće, pred sunarodnjacima. No, u ovome trenutku najjača i najpoštovanija MMA organizacija je u Americi. To je UFC. Zato, dakle, moram otići u SAD i suočiti se s najjačim protivnicima', rekao je Fedor za ruske medije.

Kao mogući suparnici spominjali su se UFC-ov bivši prvak Cain Velasquez i Strikeforceova zvijezda Josh Barnett. Ruski gladijator je potvrdio da su obje opcije bile moguće i da se o tome razgovaralo, ali isto tako da bi najradije izbjegao Barnetta:

'U dobrim sam odnosima s Joshom, dugo smo već prijatelji. On je možda jedini borac s kojim se ne želim naći u ringu.'

No, njegova borba s Velasquezom je postala nemoguća misija, jer je u četvrtak potvrđeno kako će se Amerikanac meksičkog porijekla boriti protiv Franka Mira na UFC-u 146 (26. svibnja).

Fedor iz najboljih dana