POSLJEDNJI RUSKI CAR

Fedor Emelianenko podsjetio na slavne dane i zašto ga smatraju najboljim svih vremena; pogledajte kako je razornim udarcima za samo 75 sekundi nokautirao američkog borca

24.10.2021 u 07:46

Bionic
Reading

Bellator je sa svojom 269. priredbom došao po prvi put u Moskvu, a u glavnoj borbi nastupio je jedan od najvećih MMA boraca svih vremena, uzor sad već generacijama boraca, Fedor Emelianenko. A njegov povratak u Moskvu po prvi put nakon 2011. godine nije mogao završiti bolje

Iako je protiv sebe imao borca koji se u prošlog borbi borio za privremenu Bellatorovu titulu teške kategorije, Amerikanca Timothyja Johnsona, Fedor je bio tako motiviran da pred svojim sunarodnjacima jednostavno nije mogao doživjeti poraz. Zapravo, podsjetio je na svoje najbolje dane, one kad je dominacijom u Prideovom ringu postigao takve rezultate da ga i danas mnogi smatraju najvećim borcem svih vremena.

Tek nešto više od jedne minute (75 sekudni) imala je publika priliku pratiti borbu, no to im nije smetalo, budući da su vidjeli veliku pobjedu svog heroja. Johnson je pokušao boksati protiv Fedora, ali to mu nije bila pametna odluka. Već kod prve razmjene udaraca vidjelo se da je Emelianenko u tom aspektu bolji, a već druga razmjena donijela je i kraj borbe, piše Fight Site.

Fedor je u stiu svojih najboljih dana otvorio seriju desnim krošeom, koji nije pronašao cilj, no zato ga je pronašao lijevi koji je odmah potom uslijedio. Novi desni kroše, koji je sad itekako pronašao svoje mjesto, samo je završio posao. Johnson je završio je podu, a Fedor je mogao podići ruke u zrak i prije nego je sudac uskočio prekinuti borbu.

Kraj borbe, odnosno kombijaciju kojom je završena možete pogledati OVDJE.

Fedor je ovako upisao 40. pobjedu u svojoj karijeri, kojoj očito nije kraj. Već prije ove borbe znalo se da ima još dvije borbe na ugovoru s Bellatorom, ali je rekao da je moguće kako mu je ovo posljednji put da ulazi u borilište, gdje će sve ovisiti i ishodu te tome kako će on izgledati. Nakon ovakvog nastupa, koliko god da bi spektakularno bilo veliku karijeru završiti na ovaj način, vjerujemo da će ipak htjeti još jednom osjetiti borilište te povući onda kad svoj dogovoreni posao odradi do kraja.