U FINALU DOHE

Federer u prilici osvetiti se Davidenku

07.01.2011 u 17:29

Bionic
Reading

Švicarac Roger Federer prvi je finalist teniskog ATP turnira u Dohi, a do tog je uspjeha stigao pobjedom u polufinalu nad Francuzom Tsongom 6:3, 7:6 (2). Rus Davidenko u drugom je polufinalu bio uspješniji, i to s uvjerljivih 6:3, 6:2, od Španjolca Rafaela Nadala

Unatoč velikom trudu francuskog tenisača, Švicarac Roger Federer potvrdio je status drugog nositelja te je za 81 minutu izborio finale na ATP turniru u Dohi. Tako je Federer otišao korak dalje nego prošle godine kada ga je u polufinalnom meču svladao Nikolaj Davidenko.

Federeru je bio dovoljan jedan break da prvi set riješi u svoju korist (6:3), a tokom meča potpuno je dominirao na svoj servis, ne dopustivši Tsongi nijednu break priliku. Tsonga je u drugom setu bio nešto uspješniji, sačuvavši break-prigode Federera, ali u tie-breaku nije mogao više od dva poena. Bio je to njihov četvrti međusobni susret i treća pobjeda Švicarca.

U drugom polufinalnom dvoboju igrali su Španjolac Rafael Nadal i Rus Nikolaj Davidenko, a dobio ga je Davidenko, i to s uvjerljivih 6:3, 6:2, nakon 84 minute. Bio je to njihov deseti međusobni ogled, a Rus se pokazao 'crnom točkom' Španjolcu jer sada vodi 6:4 u tim ogledima. Zanimljivo, posljednji su put igrali upravo u finalu Dohe, kada je slavio Rus.

Federer i Davidenko dosad su igrali međusobno 16 puta, a Federer je slavio 14 puta, dok ruski tenisač ima dvije pobjede. Zanimljivo, Davidneko je posljednju ostvario upravo u Dohi, kada je Švicarca zaustavio u polufinalu.