australian open

Federer poveo 5:2 u prvom setu, ali onda je Đoković 'eksplodirao' i u tri seta došao do finala

30.01.2020 u 12:17

Bionic
Reading

Srpski tenisač Novak Đoković u velikom teniskom 'klasiku' pobijedio je Švicarca Rogera Federera 3:0 (7:6, 6:4, 6:3) i ušao u finale prvog ovogodišnjeg grand-slama

32-godišnji srpski tenisač, Novak Đoković, izborio je finale Australian Opena i imat će priliku braniti naslov osvojen prošle godine.

Suparnik Đokoviću u polufinalu bio je 38-godišnji Roger Federer, bivši najbolji tenisač svijeta, koji je već polako na silasku karijere.

Ipak, Švicarac je odlično ušao u ovaj okršaj, poveo je 5:2 u prvom setu, uz tri breaka (do tad je i Đoković imao jednog). No, nakon što je Đoković smanjio na 5:3, Federer je propustio osvojiti prvi set. I tu je okršaj potpuno otišao na stranu šest godina mlađeg srpskog tenisača.

Ostatak dvoboja protekoa je u potpunoj dominaciji srpskog tenisača, koji je tako stigao do pobjede.

Bio je ovo jubilarni 50. međusobni okršaj ovih velikih tenisača, a u kojem je Đoković stigao do svoje 27. pobjede.

'Svaka čast Rogeru, što je izašao na teren i borio se, jer se vidjelo da ima problema s kretanjem', izjavio je nakon dvoboja Đoković koji će se u nedjelju boriti za svoj 17. Grand Slam trofej, a osmi trijumf na Australian Openu donio bi mu i povratak na čelno mjesto ATP ljestvice, koje mu je pred kraj prošle sezone preoteo Rafael Nadal.

U drugom polufinalu, koji je na rasporedu u petak 31. siječnja, igrat će Austrijanac Dominic Thiem i Nijemac Alexander Zverev.