TENISKI KRALJ

Federer: Ovo je moja najveća pobjeda

07.06.2009 u 18:33

Bionic
Reading

Nakon trijumfa u Roland Garrosu kojim je postao tek šesti tenisač u povijesti koji je osvojio naslov na sva četiri grand slam turnira, te se izjednačio s Amerikancem Peteom Samprasom na vrhu ljestvice najuspješnijih igrača u povijesti sa 14 osvojenih grand Slam turnira, Švicarac Roger Federer izjavio je kako mu je ova pobjeda u finalu protiv Robina Soderlinga možda i najveća u karijeri, te da do kraja karijere više neće osjećati nikakav pritisak

'Ovo je možda najveća pobjeda u mojoj karijeri, s njom sam se oslobodio velikog pritiska tako da do kraja karijere mogu igrati u miru. Nitko mi više nikada neće moći reći da nisam osvojio Roland Garros. Odličan je osjećaj napokon stajati na ovom podiju kao pobjednik', rekao je Federer koji je u prošle tri godine gubio finala od Rafaela Nadala.

Pehar, Coupe des Mousquetaires, Federeru je uručio Amerikanac Andre Agassi, jedini igrač uz velikog Švicarca koji je uspio osvojiti četiri grand slama na četiri različite podloge.

'Zahvalan sam Andreu da je ove godine došao u Pariz i uručio mi trofej. Rekao mi je: 'Izgleda je ti je bilo suđeno da ove godine osvojiš ovaj turnir. Zaslužio si ga'.

Federer se u trenutku trijumfa zahvalio i pariškoj publici koja ga je bezrezervno podržavala u nastojanju da napokon osvoji jedini turnir koji mu je nedostajao u fantastičnoj karijeri.

'Na leđa ste mi natovarili veliki teret, ali ste me i silno podržavali tako da ne znam kako vam zahvaliti', dodao je Federer.

Finalist Soderling komplimentirao je Federeru izjavivši kako ga smatra najvećim tenisačem svih vremena, a uspio se i našaliti:

'Jučer smo je moj trener Magnus Norman i ja šalili kako me nitko ne može pobijediti 10 puta zaredom. Očigledno smo bili u krivu, ali garantiram ti da me nitko ne može pobijediti 11 puta zaredom'.