rubljov ga oduševio

Federer ne može vjerovati kako ga je mladi talent pregazio: Impresioniran sam…

16.08.2019 u 10:16

Bionic
Reading

Roger Federer iznenađujuće lako je ispao od bivšeg pobjednika Umaga Andreja Rubljova na turniru u Cincinnatiju, a kasnije je priznao da ga je impresionirala igra protivnika koji je odigrao odličan meč…

Povratak 38-godišnjeg Švicarca tenisu nakon bolnog poraza u finalu Wimbledona nije bio pretjerano uspješan u Cincinnatiju.

  • +3
Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Federer je ispao već u svom drugom nastupu na turniru od mladog Andreja Rubljova, u Hrvatskoj poznatog kao pobjednika Umaga iz 2017. godine, što mu je dosad i jedini turnir osvojen na ATP razini.

Rubljov je za samo sat vremena s glatkih 6-3, 6-4 ispratio legendu s terena, a također i impresionirao najuspješnijeg tenisača svih vremena.

'Kad se ne možeš pouzdati u servis i svoje udarce treba ti protivnik koji će ti dopustiti da preživiš teške trenutke, ali on to nije radio. Igrao je čisto u ofenzivi i defanzivi, dobro servirao. Ništa mi nije davao i bilo mi je teško. Sjajan njegov meč, impresioniran sam,' priznao je Roger Federer.

Ruski 21-godišnjak trenutno je na tek 70. mjestu ATP ljestvice, iako ga mnogi vide puno bliže Zverevu, Thiemu, Tsitsipasu, Medvjedevu i ostalim najboljim tenisačima mlađe generacije.

No, ova impresivna pobjeda mogla bi biti prekretnica i uspon prema vrhu ljestvice, gdje bi se Rubljov u budućnosti ipak trebao naći…