ROMANTIČARI

Federer i Nadal igrali tenis uz 4.000 svijeća

03.01.2012 u 19:44

Bionic
Reading

Igranje u amfiteatru sa svijećama daje novu dimenziju suradnji tog dvojca. Očito je da ne podnose Đokovića

Dvadeseta godišnjica profesionalnog teniskog turnira u Dohi obilježena je na poseban, spektakularan način. U glavnim ulogama našli su se bivši prvi tenisači svijeta Švicarac Roger Federer i Španjolac Rafael Nadal, inače i sudionici ovogodišnjeg izdanja tog turnira. Prošle godine njih dvojica razmjenjivala su udarce na igralištu postavljenom na vodi, a ovaj put obračunali su se na terenu u Dohi koji je krasilo 4000 svijeća. Svijeće su imale i ulogu crta, koje su ovaj put doista bile vidljive.

'Ugođaj u amfiteatru sa svijećama bio je vrlo poseban. Bio je to spoj drame i romantike. Bilo je jako lijepo, uživao sam od prvog do posljednjeg trenutka', kazao je Federer, a slične je dojmove iskazao i Nadal.

Bio je to najromantičniji dvoboj Švicarca i Španjolca, čije prijateljstvo dobiva novu dimenziju. Očito je da ni jedan ni drugi ne podnose prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, najviše zato što su u mečevima s njim popili nekoliko gorkih pilula. I zato ga nastoje izolirati najviše što mogu i umanjiti njegovu važnost.