KOEFICIJENTI

Favoriti SP-a: Hrvatska uz bok Francuzima

12.01.2009 u 13:38

Bionic
Reading

Na početku tjedna u kojemu počinje svjetsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj svoj sud o natjecanju dali su i kladioničarski eksperti. Vodeće kuće u Hrvatskoj nude ponudu za ukupnog prvaka, a najbolje stoje Francuzi

Ni minimalnih odstupanja nema, svih pet (od 11) kladionica sa sjedištem u Hrvatskoj koje su već objavile ponudu za rasplet SP-a napravile su identičan poredak za favorite predstojećeg natjecanja.

Favorit natjecanja je Francuska, čiji trijumf se nagrađuje rasponom koeficijenta od 3 do 3,5 (najviše nudi Supersport). Za petama im je Hrvatska čije zlato se vrednuje kvotama od 3 do 4 (gornju granicu nude Fortuna i Hrvatska lutrija). Bronca bi, sudeći po ponudi, trebala završiti u Danskoj, a za njihovo zlato svi osim lutrije (6,5) daju koeficijent 6.

Slijede Španjolska (6,5-9), na koju najviše nudi Žderić, te branitelji naslova Nijemci (9-11), u čijem su slučaju najizdašniji u Hrvatskoj lutriji i PSK-u.

Popis realnijih opcija zatvaraju Poljska, Švedska, Rusija i Srbija, na koje se nude koeficijenti u rasponu od 20-50, a Hrvatska lutrija i Supersport mame hazardere. Te dvije kuće za trijumf momčadi tipa Kube, Saudijske Arabije i Australije nude 999 puta uvećani iznos.

Mogućnost plasmana Hrvatske u finale njihovi stručnjaci vrednuju koeficijentom 2,25, a za medalju Červara i družine oko 1,5.

Supersport nudi i mogućnost pogađanja najboljeg strijelca. Španjolac Garcia i Danac Christiansen prvi su favoriti s koeficijentom 5, a slijedi ih najbolji Francuz Nikola Karabatić sa 6. Od hrvatskih igrača najperspektivnijima za ovu nagradu označeni su Duvnjak i Čupić, na kojima za svaku uloženu kunu možete zaraditi 15.

Nema eksperta koji može pogoditi sve, ali ovi podaci mogu poslužiti kao solidan orijentir za predstojeći rukometni događaj.