ŽELE SVOJA PRAVA

Farmeri s kravama kreću na Formulu 1

04.10.2011 u 22:07

Bionic
Reading

Indijski farmeri u utorak su zaprijetili ometanjem Velike nagrade Indije, utrke Formule 1 koja bi se 30. listopada trebala održati u blizini New Delhija

Riječ je o 17. ovosezonskoj utrci kojoj bi to trebala biti premijera u kalendaru Formule 1.

Lokalni farmeri žale se da nisu primili adekvatne kompenzacije za zemlju koju su bili prisiljeni prodati organizatorima kako bi se izgradila 350 milijuna dolara vrijedna staza Buddh International, prenosi francuska novinska agencija AFP.

'Nismo protiv održavanja utrke, ali osjećamo da smo ostali kratkih ruku u ugovoru. Održat ćemo protestne povorke i skupove uz stazu počevši od 23. listopada kako bi osigurali da se naš glas čuje', rekao je Virender Dhada, čelni čovjek nezadovoljne skupine farmera koji zahtijevaju dodatne kompenzacije i prilike za zapošljavanje jer tvrde da im je izgradnjom staze potpuno promijenjen život.

'Samo zahtijevamo ono što je naše. Vlasti se prave gluhima na naše legitimne zahtjeve. Čak i ako su spremni s nama pričati, nećemo zaustaviti planirane prosvjede', dodao je Dhada.

Organizatori utrke, tvrtka JP Sports, tvrde da prosvjedi neće utjecati na održavanje iste.

'Ljudi ne bi ove prijetnje trebali shvaćati ozbiljno. Cijela stvar je velika šala i želi se samo privući publicitet. Potrošili smo 400 milijuna dolara na održavanje utrke i potrošit ćemo još nekoliko ako je potrebno za adekvatnu sigurnost. Učinit ćemo što je potrebno da imamo divan događaj', komentirao je jedan visoko pozicionirani dužnosnik JP Sportsa koji je želio ostati anoniman.