ht prva liga

'Farmaceuti' su godinu dana bez pobjede u gostima, a na Rujevici ih čeka preporođena i razigrana Rijeka

02.04.2019 u 13:26

Bionic
Reading

Drugu utakmicu današnjeg programa 27. kola Hrvatski Telekom Prve lige igraju Rijeka i Slaven Belupo (Arenasport 3, 19 sati). Igor Bišćan uspio je u kratkom vremenu posložiti momčad koja sada čvrsto drži drugo mjesto na ljestvici, dok su 'farmaceuti' u prošlom kolu prekinuli niz od pet utakmica bez pobjede svladavši Rudeš...

Rijeka bilježi odlične rezultate otkako je Keka na klupi zamijenio Bišćan, te sasvim zasluženo trenutno zauzima drugu poziciju na tablici iza nedodirljivog Dinama. Borba za naslov prvaka Hrvatske odavno je riješena, no Rijeka nizom uspjeha polako rješava i utrku za drugim mjestom jer nakon pobjeda nad direktnim rivalima Osijekom i Lokomotivom ima velikih sedam bodova prednosti pred prvim pratiteljima.

Mnogo problema s ozljedama ima momčad Rijeke posljednjih mjeseci, ali to se ne osjeti na rezultatima iako navijači od Bišćanovih igrača očekuju bolju igru. Uostalom, u petak je Rijeka slavila u Zagrebu protiv Lokomotive iako je domaćin kreirao više kvalitetnijih prilika za postizanje pogodaka. Srećom po Bišćana, domaćin je imao problema s realizacijom, a na vratima Rijeke odličan je bio treći vratar reprezentacije Sluga.

Bišćan je realno komentirao utakmicu s Lokomotivom.

'Bili smo spretniji i sretniji, te ne mogu reći da smo bili bolja momčad. Utakmica je mogla otići i na njihovu stranu. Sluga je bio fenomenalan, ali teško je dolaziti do bodova bez vratara koji će povremeno imati svoj dan. Bio je odličan, ali moramo pohvaliti i druge dečke jer smo opet s deset igrača došli i osvojili bodove. Novi ciklus smo otvorili dobro i to će nam sigurno pomoći u budućnosti', kaže Bišćan, a prenosi Dvoznak.com.

Ne očekuje Bišćan lagan posao protiv Slavena.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 25. kolo, HNK Rijeka - NK Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

'Nastavlja se niz jako bitnih i jako teških utakmica za nas, no sigurno je da je pobjeda u Kranjčevićevoj pomogla da se u dobroj atmosferi dočeka Slaven Belupo. Svjesni smo da imamo dobre šanse pred našom publikom osvojiti nova tri boda iako igramo protiv ekipe koja je posebno nezgodna na gostovanjima', optimističan je trener Rijeke.

Dobre su vijest za Bišćana da mu se na raspolaganje nakon odrađene suspenzije vraćaju veznjak Lepinjica i krilni napadač Acosty, te da nema novih problema s ozljedama.

MAXTV DERBI TJEDNA: Uživajte u omiljenom sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

Slavenov je trener Sertić s mnogo respekta prema suparniku najavio prošlotjednu utakmicu s posljednjeplasiranim Rudešom, no to ne čudi budući da je njegova momčad u pet prethodnih utakmica osvojila tek jedan bod. Protiv Rudeša je Slaven krenuo napadački, a to se Sertiću i njegovim igračima isplatilo. Gosti su već u 14. minuti ostali s igračem manje nakon isključenja Vuce, a Jelić je samo tri minute kasnije doveo 'farmaceute' u vodstvo. Rudeš se nije predavao i stigao je do izjednačenja golom Lisakovicha, no prije kraja prvog poluvremena Nowak je donio novo vodstvo domaćinu.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 24. kolo, NK Slaven Belupo - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Susret na Rujevici najavio je donedavni Rijekin igrač Čanađija.

'Bit će ovo sigurno jedna teška utakmica, ali dobro smo se pripremili za ovo gostovanje nakon pobjede nad Rudešom. Rijeka ima određenu kvalitetu, te nije slučajno na drugom mjestu ljestvice. Maksimalno ih poštujemo, no i mi znamo svoje kvalitete. Oni su u nekim situacijama ranjivi i nadamo se da to možemo iskoristiti', kaže Čanađija uoči 'povratka' na Rujevicu.

Trener Sertić nema novih problema s izostancima, no na Rujevici neće moći koristiti od prije ozlijeđene Zirduma i Bačelić-Grgića. No, najveći problem 'farmaceuta' je loša igra u gostima, na strani u Hrvatski Telekom Prvoj ligi nisu slavili već godinu dana, od sredine travnja 2018. godine. Imaju deset remija i četiri poraza. Posljednju pobjedu u gostima kod Rijeke pamte malobrojni jer dogodila se još tamo 2009. godine, ali razloga za optimizam ima jer je Slaven Belupo na posljednjem gostovanju na Rujevici odigrao 0:0...

Hrvatska 1. liga
GoricaLokomotiva0:2
RijekaSlaven Belupo2:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb26214167
2.Rijeka27158453
3.Lokomotiva27128744
4.Osijek26127743
5.Hajduk261110543
6.Gorica271161039
7.Slaven Belupo274131025
8.Inter Zaprešić26731624
9.Istra 196126451717
10.Rudeš2614217
Sljedeće utakmice
3.4.Inter ZaprešićOsijek
3.4.HajdukDinamo Zagreb
4.4.RudešIstra 1961
6.4.Inter ZaprešićLokomotiva
6.4.GoricaRijeka