SK U JEDRENJU

Fantela i Marenić pali na deveto mjesto

05.04.2012 u 18:09

Bionic
Reading

Dva dana prije kraja regate Svjetskog kupa u Palma de Mallorci Marin Lovrović i Dan Lovrović su peti u Zvijezdi, dok su Šime Fantela i Igor Marenić s prvog pali na deveto mjesto u klasi 470.

Hrvatski jedriličari mahom nisu imali dobar dan, nisu se snašli u današnjim zakučastim uvjetima na regatnom polju, uz iznimku naše posade u klasi Zvijezda. Šime Fantela i Igor Marenić dva su puta ušli u cilj oko 20. mjesta, zbog čega su nakon osam jedrenja pali u poretku na deveto mjesto.

'Bilo je teže nego prošlih dana, polje je bilo smješteno malo više desno, a i vjetar je dolazio nekih 20-tak stupnjeva više s desne strane. Nismo se mogli odlučiti maksimalno za jednu stranu, vozili smo više po sredini i mislim da je to bila najveća greška danas, da smo trebali izabrati jednu ili drugu stranu polja. Ima takvih dana', rekao je Fantela

U petak se jedre zadnja dva plova uoči subotnjeg plova za odličja. Fantela/Marenić mogu puno dobiti i uključiti se u igru za medalje, ali mogu i puno izgubiti, odnosno ispasti iz plova za odličja. Vodstvo su preuzeli Australci Belcher i Page.

U klasi Zvijezda Marin Lovrović i Dan Lovrović zadržali su svoju izvanrednu petu poziciju, među posadama koje će sigurno konkuritati za olimpijske medalje. Vrlo obećavajući nastup naše posade, samo mjesec dana uoči svjetskog prvenstva u Francuskoj gdje će se jedriti za zadnja mjesta na Olimpijskim igrama. Prvi su Britanci Percy/Simpson, osvajači olimpijskog zlata iz Kine 2008. Marina i Dana samo tri boda dijele od drugog mjesta.

Tonči Stipanović i Filip Jurišić u Laseru su nakon osam jedrenja 24. i 30., Pavle Kostov i Petar Cupać su zadržali 26. mjesto u 49er-u nakon 11 jedrenja, odnosno vodeće u srebrnoj skupini, što je maksimum koji mogu ostvariti. U ženskom 470 Enia Ninčević i Romana Župan su 29. nakon osam jedrenja. Za ove hrvatske jedriličare regata će vjerojatno završiti sutra.

U Laseru vodi Australac Tom Burton, u 49er-u Danci Warrer/Hansen, a u ženskom 470 Australke Rechichi/Stowell.