na korak do titule

Fantastični Čilić deklasirao Edmunda i izborio finale Australian Opena!

25.01.2018 u 11:55

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u Melbourneu je ovog četvrtka u polufinalu svladao Kylea Edmunda rezultatom 6:2, 7:6(4), 6:2 i tako po treći put u karijeri izborio ulazak u finale Grand Slam turnira...

Marin Čilić postao je prvi hrvatski tenisač koji se dokopao finala Australian Opena. Nakon trijumfa protiv Pospisila, Souse, Harrisona, Carrena Buste te predaje Nadala, šesti tenisač svijeta uspješno se obračunao ovog četvrtka i s Kyleom Edmundom te tako došao na korak do druge Grand Slam titule u karijeri.

  • +18
Australian Open, polufinale: Čilić - Edmund Izvor: Reuters / Autor: TORU HANAI

Protiv 23-godišnjeg mladog Britanca stigao je prvi hrvatski reket do druge pobjede u karijeri te potvrdio da je i dalje znatno bolji igrač. Već u prvom setu Čilić je nakon dvije spašene 'break' prilike u prvoj igri ubrzo zavladao terenom i počeo mučiti protivnika kojem je zatim dvaput oduzeo servis i s lakih 6:2 priveo posao kraju.

Marin je zaista dobro servirao tijekom cijelog polufinala i to ga je držalo u drugom setu koji je obilježilo Edmundovo svađanje sa sucem i traženje liječničke pomoći, no ništa mu nije pomoglo jer je u 13. igri hrvatski 29-godišnji tenisač bio prisebniji i sa 7:4 došao do 2:0 u setovima.

U trećem setu Edmund je rano izgubio servis i više mu nije bilo spasa. Marin je napravio još jedan 'break' i sa 6:2 proslavio vrijednu pobjedu.

Čilić je meč završio s čak 90% osvojenih poena na prvi servis, četiri 'breaka', 11 aseva i 32 izravna poena, a servis nije izgubio niti jednom što dovoljno govori o njegovoj dominaciji na terenu protiv protivnika koji se iznenađujuće probio tako daleko na Australian Openu.

Marin će u finalu igrati protiv pobjednika meča Rogera Federera i Hyeona Chunga koji je na rasporedu u petak. Švicarac još nije izgubio niti jedan set na turniru i izraziti je favorit za prolazak dalje.

Podsjetimo, Čilić je na putu do titule na US Openu 2014. godine pobijedio Federera u polufinalu, da bi mu se ovaj revanširao u finalu Wimbledona prošle godine. Blizu smo trećoj rundi hrvatsko-švicarske teniske poslastice...

Australian Open, polufinale:

Čilić – Edmund 6:2, 7:6(4), 6:2