težak udarac za bavarce

Fantastičan posao Real Madrida; na Santiago Bernabeu besplatno dolazi zvijezda Bayerna koja vrijedi čak 65 milijuna eura

02.01.2021 u 12:50

Bionic
Reading

David Alaba (28) napokon je odlučio! Austrijski reprezentativac i jedan od najskupljih nogometaša minhenskog Bayerna ovog ljeta napušta redove 'bavarskog velikana' i kao slobodan igrač potpisuje za Real Madrid

Tako barem tvrdi najtiražniji španjolski sportski dnevni list Marca koja je na svojoj subotnjoj naslovnici objavila kako je dogovor između Davida Alabe (28) i Reala već postignut, te će austrijski reprezentativac uskoro potpisati ugovor na četiri godine 'težak' 10 milijuna eura po sezoni plus bonusi!

Alaba je dugo pregovarao s Bayernom oko uvjeta novog ugovora, no na kraju nije ispao korektan. Tražio je čak 20 milijuna eura po sezoni, što mu u Münchenu nisu željeli ponuditi. Čini se kako je sve to radio u želji da nakon punih 12 godina napusti redove Bayerna.

U Münchenu je od 2008. godine, ovo mu je dvanaesta sezona u Bayernu za kojeg je do sada odigrao 404 utakmice u svim natjecanjima te zabio 32 gola. Trenutna Alabina tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi čak 65 milijuna eura i njegov odlazak bez odštete (ugovor mu završava krajem lipnja!) težak je udarac za Bayern. Prije svega je to šamar klubu, ali i financijski gubitak jer su u Münchenu pogriješili prošlog ljeta kad su ga mogli za 25 milijuna eura prodati Manchester Unitedu.

  • +4
Bayer - Bayern, Bundesliga, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: LARS BARON / POOL

Sada španjolski mediji tvrde kako je Real Madrid praktički sve dogovorio s Davidom Alabom te će austrijski reprezentativac na Santiago Bernabeu provesti sljedeće četiri godine. Zarađivat će 'okruglo' 10 milijuna eura na godinu, a tu su i brojni izdašni bonusi vezani uz osvojene trofeje.

Njegovom kupovinom Real je riješio veliki problem, Alaba će 'uskočiti' u momčad na mjesto kapetana Sergija Ramosa koji je navodno već dogovorio transfer u redove PSG-a.