PRITISAK SUSJEDA

'Fak je dobrodošao samo kao Slovenac'

14.04.2010 u 08:08

Bionic
Reading

Nastavlja se sapunica oko Jakova Faka. Talentirani biatlonac morat će odlučiti hoće li i dalje nastupati za Hrvatsku ili će uzeti slovensko državljanstvo i osvajati nove medalje za naše susjede

Nakon što je Jakov Fak osvojio jednu svjetsku i jednu olimpijsku medalju za Hrvatsku i nakon što se pojavila mogućnost da ode u Sloveniju, probudila se i naša zemlja koja mu je pokušala dati bolje uvjete nego što ih je dosad imao.

No Slovenci ne popuštaju. Ukoliko Fak ne uzme njihovo državljanstvo, zabranit će mu da trenira s njihovim reprezentativcima. Sasvim logičan potez susjeda koji ne žele uvježbavati konkurenciju koja im odnosi medalje.

'Naš savez neće dozvoliti da trenira s nama. Tako nešto ne može si dozvoliti nijedan trener. Radi se o ekipi koja štiti svoj rad i ogromna ulaganja, a Jakova također neće prihvatiti nijedna druga jer je predobar i prevelika konkurencija. Nije problem prihvatiti natjecatelja za kojeg znaš da će napredovati sa 100. do 80. mjesta. Problem je natjecatelj kao Fak koji nam je ove godine odnio medalje', rekao je za siol.net trener Uroš Velepec, a prenose SN.

Slično razmišlja i Borut Nunar, direktor slovenskih biatlonskih reprezentacija.

'Kod nas će biti dobrodošao, ali samo kao Slovenac. U ekipi je već neko vrijeme bilo jasno da ovakva suradnja neće biti moguća kada dosegne određenu razinu, a on je to sada napravio jer ima dvije, a mi jednu medalju', izjavio je Nunar.