situacija iz reala

Fabio Capello otkrio čime je morao zaprijetiti Davoru Šukeru kako bi ga doveo u red

04.03.2019 u 14:27

Bionic
Reading

Legendarni talijanski trener Fabio Capello u svojoj analizi situacije u Interu za talijanski Sky Sports prisjetio se vremena dok je bio na čelu Reala, a Davor Šuker i Predrag Mijatović nisu htjeli dodavati loptu tada mladom Raulu...

Danas 72-godišnji talijanski nogometni stručnjak samo je jednu sezonu proveo na čelu Reala i tada je na impresivan način osvojio titulu prvaka Španjolske.

No, ovih dana u svojoj analizi kaosa u Interu vezanog uz Spallettija i Icardija prisjetio se svojih dana u Madridu i otkrio da nije sve išlo glatko, posebno u napadačkom dijelu momčadi.

'Trener mora znati kad intervenirati. Imao sam sličnu situaciju u Realu: Šuker i Mijatović nisu dodavali loptu Raulu. Pozvao sam ih, pokazao im neke situacije u kojima su se tako ponašali i rekao im da ako s tim ne prestanu da neće više igrati,' prisjetio se Fabio Capello pa zaključio:

'Nikad se više nije ponovilo.'

U toj sezoni Raul je zabio 21 gol u Primeri, Šuker 24, a Mijatović 14.

Sljedeće sezone klupu je preuzeo Jupp Heynckes koji je nadogradio Capellov rad i osvojio Ligu prvaka, titulu koju je Real čekao 32 godine, golom Mijatovića u finalu protiv Juventusa u Amsterdamu.

  • +11
Davor Šuker Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX