MALO OZBILJNOSTI

Evo zašto Neymar još nije ni blizu Messija

24.08.2012 u 10:09

Bionic
Reading

Kako najveći talent brazilskog nogometa Neymar napreduje, sve se češće može čuti da je on u rangu s Messijem. Iako prepotentni mladić pršti od tehničkog znanja, i dalje je daleko od toga

Neymar i njegov Santos su u južnoameričkom superkupu gostovali u Čileu i kod Universidada odigrali 0:0 što im je aktiavn rezultat za uzvrat. No, moglo je i bolje da je Neymar pogodio najklasičniji nogometni zicer.

Driblerski virtuoz se u 17. minuti poigrao s dvojicom braniča na lijevoj strani i krenuo prema golu. Jedan ga je pratio, no Neymar se othrvao njegovu nasrtaju i pokazao koliko je stabilan na nogama: sve dok nije došao nadomak 16 metara i od idućeg dodira pao kao pokošen.

Iako se dodir nije dogodio unutar kaznenog prostora, Neymar se bacio u njega i prevario suce koji su pokazali na bijelu točku. Sam je pristupio izvođenju i vratara pokušao zavarati kružnim trčanjem uoči šuta. No, izgubio je kontrolu, previše se nagnuo i s poda nemoćno pratio kako lopta ide visoko preko gola. Amaterski.

Sjajan igrač, nema sumnje, ali Pele i ostali zagovaratelji 'egalitarnosti' između Messija i Neymara ne bi trebali preskakati činjenic u da je Barcin Argentinac daleko ozbiljniji u igri i da je to jedan (svakako ne i jedini) od razloga zašto je Messi najbolji južnoamerički igrač.