SVAKA ČAST 'MODRIMA'

Evo zašto je Uefa oduševljena Dinamom uoči završnice Europske lige i kaže: Vi ste prvaci...

24.02.2019 u 13:34

Bionic
Reading

Krovna europska nogometna organizacija impresionirana je trudom uloženim od strane Dinama tijekom utakmice s Viktorijom, kako bi i slijepi navijači mogli osjetiti uzbuđenje koje nogomet nudi...

Dinamo je povijesnim trijumfom protiv češke Viktorije pronašao mjesto među 16 najboljih momčadi Europske lige i doveo nogometnu euforiju u Zagrebu na vrhunac.

  • +31
Europska liga, uzvratna utakmica, Dinamo Zagreb - Viktoria Plzen Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Nenad Bjelica i njegovi dečki imat će težak zadatak protiv Benfice 7. i 14. ožujka u sljedećoj rundi nokaut faze drugog po snazi europskog nogometnog natjecanja, ali pozitivna energija koja vlada u momčadi mogla bi ovaj susret učiniti sasvim ravnopravnim i neizvjesnim.

U Dinamu su se kao i u prethodnim važnim europskim utakmicama pobrinuli da svi na tribinama mogu uživati u nogometnom uzbuđenju pa je slijepim navijačima tijekom dvoboja s Viktorijom omogućena audio deskripcija kako bi im bilo lakše pratiti susret.

Riječ je o kampanji pod imenom #EqualGame kojoj je cilj da baš svatko na ovom planetu dobije priliku uživati u onome što pruža nogomet.

Uefa koja obično časti Dinamo i hrvatske klubove kaznama zbog nereda na tribinama ovaj je put bila oduševljena trudom zagrebačkog kluba.

'Dinamo je #EqualGame prvak!', zaključila je krovna nogometna organizacija na Twitteru.

Neka samo 'modri' na još mnogo europskih utakmica ove sezone omoguće svima da uživaju, prije svega pobjedama na travnjaku...