AKCIJA ZA NORVEŠKU

Evo što su nam iz HRS-a odgovorili vezano uz pet tisuća praznih stolica i prodaju ulaznica

19.01.2018 u 13:34

Bionic
Reading

Iako je hrvatska rukometna reprezentacija u zagrebačkoj Areni nadigrala Bjelorusiju 25:23 te tako ostala u igri za plasman u polufinale, gotovo šest tisuća praznih sjedalica i na trenutke kazališna atmosfera poprilično su zabrinuli čelne ljude HRS-a. Stoga je jasno kako se za subotnju utakmicu protiv Norveške (20:30), koja će za naše biti ključni dvoboj cijelog turnira, mora napraviti sve da dvorana bude krcata, kao što je to bio slučaj u Splitu

Kao jedan od razloga slabog posjeta u HRS-u ističu termin odigravanja koji je postao poznat u posljednji tren, a kojem je kumovao poraz Hrvatske od Švedske. No isto tako je jasno kako je jedan od najvećih razloga poprilično skupa cijena tzv. dnevnih ulaznica od 250 kuna za gornji prsten, 350 kuna za srednji te od čak 500 kuna za bolja mjesta uz parket (u pretprodaji su bile jeftinije). Za hrvatskog navijača s recimo dvoje djece, čak i da ima primanja iznad prosjeka, to je ipak previše.

Navodno je velik broj hrvatskih navijača ostao ispred dvorane jer im je cijena bila previsoka, a nadali su se popustu ili čak besplatnim ulaznicama kako bi se u posljednji tren stvar spasila.

Ovako će ostati upisano da je u zagrebačkoj Areni na utakmici protiv Bjelorusije prema službenim podacima bilo 8100 gledatelja, što znači da je ostalo točno 5700 praznih sjedala (maksimalan kapacitet Arene Zagreb je 15.200 mjesta, ali za Euro je smanjen na 13.800).

'Ako dvorana ima kapacitet od 13.800 mjesta, u tom slučaju je oko 9000 ljudi, koliko ih je ukupno bilo u dvorani, velika stvar. Nakon sjajno popunjene splitske Arene svi su očekivali više od Zagreba, no nažalost dogodila se promjena termina jer četvrtak nije bio planiran za Hrvatsku. Također moram reći kako je više od tisuću norveških navijača otišlo iz dvorane nakon što je završila njihova utakmica protiv Srbije', kazao je za tportal.hr Silvijo Njirić, direktor marketinga HRS-a.

Kako bi u subotu dvorana bila puna, navodno su čelni ljudi HRS-a u dogovoru s glavnim sponzorima brzo reagirali pa su tako svim zaposlenicima (ime tvrtke poznato redakciji) ponudili da mogu kupiti neograničen broj ulaznica po cijeni 30 posto nižoj od službene. To znači da najjeftinije ulaznice, kojima je cijena 250 kuna, sada koštaju 175 kuna. One skuplje tako s popustom sada koštaju 350 kuna, ali pitanje je tko sve može doći do njih.

Podrška navijača u subotu je hrvatskim rukometašima potrebnija nego ikad jer je nakon odigranih utakmica prvog kola jasno da poraženi iz tog dvoboja ostaje bez izgleda za plasman u polufinale.

'Posljednji podaci koje sam dobio govore kako je za subotu, kada Hrvatska igra protiv Norveške, prodan gotovo sav broj dnevnih ulaznica. Ostalo ih je još vrlo malo te očekujemo punu dvoranu i sjajnu atmosferu. Što se tiče tzv. sponzorskih utakmica, mogu samo reći kako se 500-tinjak gledatelja, koji su dobili ulaznice za Bjelorusiju, nije odazvalo. Očito im Bjelorusija nije bila dovoljno atraktivna', završio je Njirić.

U cijeloj priči dodajmo kako su se novinari tportala mogli uvjeriti da je i dobar dio VIP loža zjapio prazan. Dakle neke je termin utakmice očito jako iznenadio…

  • +12
Navijači na utakmici Hrvatske i Bjelorusije Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL