DVA IZBORA u tri dana

Evo što nam je Dario Šimić rekao o HNS-ovu iznenadnom potezu: Samo neka se radi!

30.05.2018 u 11:17

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez u svojoj će organizaciji 7. lipnja organizirati prvu dodjelu Trofeja HNS-a, i to u devet kategorija, za najboljeg hrvatskog nogometaša, mladog nogometaša, nogometaša Prve HNL, vratara Prve lige, prvoligaškog trenera, nogometaša Druge HNL, malonogometaša, nogometašicu i suca Prve lige

S krajem nogometne sezone, u kojoj su hrvatski prvoligaški klubovi imali velikih financijskih problema (Istra 1961, Cibalia), ali i veliku podršku Hrvatske udruge Nogometni sindikat (HUNS), te u kojoj smo pratili borbu za čelno mjesto pri Hrvatskom nogometnom savezu, došlo je vrijeme za dodjeljivanje nagrada i priznanja.

  • +2
Dario Šimić u Zadru predstavio program za predsjednika HNS-a Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Međutim ni taj dio, a koji je mogao donijeti vjetar u leđa i hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji pred predstojeći SP u Rusiji, ali i klubovima koji će od iduće sezone igrati na obnovljenim terenima, nije mogao proći bez nepotrebnih upitnika.

Naime, 7. lipnja u Vukovaru će biti organizirana prva dodjela Trofeja HNS-a, a koja je prvi put javnosti spomenuta tek ovog utorka - identična onoj koju će tri dana kasnije, 10. lipnja, u zagrebačkom Westinu organizirati HUNS, odnosno Dario Šimić i Marijo Jurić.

S kojim razlogom se HNS odlučio na isti izbor, dodatno trošeći resurse koji bi bili korisniji u nekim drugim projektima, zbilja je nejasno. Iako možemo samo sumnjati.

Ipak, ni Šimić i Jurić nisu htjeli ulaziti u rasprave oko možebitnog 'kopanja jame' od strane HNS-a.

'Podržavamo sve što je pozitivno i sve što može donijeti nešto dobro u hrvatski nogomet. Samo neka se radi', kratko je prokomentirao Dario Šimić.

Njegov kolega Marijo Jurić, koji već šestu godinu sudjeluje u ovom projektu, potvrdio je za tportal kako u izboru HUNS-a za Trofej Nogometaš biraju svi nogometaši hrvatskih prvoligaša i po tri trenera te da je baza puno veća nego u HNS-ovom izboru. Jer u HNS-ovom izboru postoji proces nominacija kroz komisije HNS-a, dok će glasovanje biti prepušteno struci (trenerima, nogometašima te izbornicima hrvatskih reprezentacija).

'Pozvali smo sve iz HNS-a, a tko će se sve odzvati u ovom trenutku, još ne znamo. Zasad nam je dolazak potvrdio Marijan Kustić. Također, Dario Šimić kontaktirao je s izbornikom Dalićem i reprezentativcima te vjerujemo da će se i oni, prema staroj dobroj tradiciji, pridružiti ovoj našoj svečanosti.'