ostvarenje sna

Evo što je Dani Olmo španjolskim medijima rekao o mogućem povratku u Barcelonu...

12.11.2019 u 10:54

Bionic
Reading

Dani Olmo (21) uvjerljivo je najbolji igrač Dinama, gotovo sigurno će biti i najskuplji u klupskoj povijesti jer već sada vrijedi najmanje 30 milijuna eura, a to je samo početna cifra od koje će krenuti licitacija. Ove je godine s U-21 reprezentacijom Španjolske osvojio EURO i proglašen je najboljim igračem finala, a sada je došao i poziv u španjolsku A-reprezentaciju

Interes španjolskih medija odjednom je usmjeren prema Daniju Olmu (21), nogometašu koji je prije šest godina u šokantnom transferu napustio Barceloninu omladinsku školu i stigao u redove Dinama. Podno Maksimira je stasao, prošle je sezone briljirao u Europskoj ligi, ove dominira u Ligi prvaka, standardan je u španjolskoj U-21 reprezentaciji s kojom je i europski prvak, a kao kruna svega stigao je i poziv u izabranu A-vrstu 'furije' za kraj aktualnih kvalifikacija za plasman na Euro 2020. godine.

Tako je novopečeni španjolski reprezentativac dao intervju za Radio Marca Albacete... Za početak je Dani Olmo morao pojasniti svoj odlazak i z Barcelone i zašto je baš odabrao Dinamo.

'Odlučio sam otići jer sam smatrao da je tako najbolje za moju budućnost. Ljudi su se zapitali: 'Zašto Zagreb, zašto Hrvatska?'. Dinamo prodaje mlade igrače, a meni su sa 16 godina dali šansu da napredujem i razvijam se. Puno mi je pomogao i na kraju sam jako sazrio i kao osoba i kao nogometaš', rekao je Olmo i nastavio:

'Počeci nisu bili laki, nova država i jezik, ali uz pomoću suigrača bilo je lakše. Sad sam ovdje šestu sezonu, navikao sam se. Nešto malo sam znao i engleski pa sam se tako sporazumijevao, ali s vremenom sam ga naučio.'

  • +18
Dani Olmo - pobjednik izbora tportala 'Kapetani biraju' 2018 Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Pod trenerskom paskom Nenada Bjelice Olmo je doslovno 'procvao'.

'Nenad mi je jako pomogao u ovih godinu i pol što smo skupa. Imao je jako važnu ulogu u mom razvoju, dao mi je potporu. Dobar je trener, jako je blizak igračima, želi da se svi držimo zajedno i to je jedan od razloga zašto smo učinili ovako velike stvari. Napravio je s nama velike stvari u Europskoj ligi i Ligi prvaka i vjerujem da jednog dana može trenirati veliku momčad', otkrio je Dani Olmo tajnu uspjeha 'modrih' pod vodstvom Nenada Bjelice.

Sjajne igre nisu prošle nezapaženo i Dani Olmo je nagrađen za sav trud, stigao je poziv u španjolsku A-reprezentaciju...

Izvor: Licencirane fotografije

'Radio sam puno da bih se našao tu gdje sam sad. Reprezentacija je oduvijek bila moj san i sada mogu uživati u trudu koji sam uložio da ostvarim san. Sljedeći san je da postanem još veći nogometaš', pričao je Olmo koji je na kraju morao odgovoriti i na nezaobilazno pitanje o mogućem povratku u 'matičnu' Barcelonu:

  • +13
Hrvatski Telekom Prva liga, 15. kolo, HNK Rijeka - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

'Barcelona je bila moj dom punih šest godina, naravno da imam posebne uspomene iz tih dana, ali sada sam u Dinamu i samo sam koncentriran na Dinamo', zaključio je Dani Olmo koji je istaknuo i koji su mu nogometni idoli:

'Kad sam bio mali, jako mi se sviđao Diego Forlan, čak sam imao i sličnu frizuru, haha. Ali, Andres Iniesta... On je bio jedan od glavnih igrača Barcelone i imao sam sreću da sam se mogao fotografirati s njime. Da barem mogu postati polovicu onoga što je bio Andres, bilo bi super...'